monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Explozii produse în imobile din Cluj în perioada 2008-2017 (cronologie)

Explozii puternice produse în imobile din Cluj au mai avut loc în ultimii ani, după cum urmează:

În 17 octombrie 2008 o explozie puternică a avut loc într-un bloc din centrul municipiului Cluj-Napoca de pe strada Ploieşti. Explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze. În imobilul cu pricina se desfăşurau lucrări efectuate de angajaţii E.ON Gaz Distribuţie în vederea racordării locuinţelor la reţeaua de gaze naturale.

În 6 februarie 2010 o explozie puternică a avut loc la o casă de pe strada Paris din municipiul Cluj-Napoca. Imobilul a fost distrus în totalitate, iar trei persoane aflate in imobilele din vecinătate au fost rănite. Autorităţile spuneau că a fost vorba de o acumulare de gaz.

O explozie puternică a avut loc în 2 iulie 2013 într-un bloc din localitatea clujeană Floreşti, 16 apartamente fiind afectate, iar şase maşini avariate, fără a exista victime. Atunci, o femeie a fos arestată după ce ar fi cauzat deflagraţia întrucât urma să fie evacuată din apartament, după ce îl cedase unor apropiaţi pentru ca aceştia să gireze un credit cu locuinţa respectivă, dar apoi nu au mai plătit ratele.

Două persoane au suferit arsuri şi o casă a fost distrusă în urma unei explozii care a avut loc în data de 23 august 2013 pe strada Ospătăriei din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca. Casa a fost distrusă în proporţie de 90%, locatarii din zonă spunând atunci că acolo avuseseră loc lucrări la reţeaua de gaz.

În 1 octombrie 2013 o explozie a avut loc la cabinetul unor medici de familie de pe Bulevardul 21 decembrie 1989. Cauza exploziei a fost acumularea de gaze.

În 10 mai 2014 o explozie puternică, soldată cu decesul unei femei, a avut loc în localitatea Izvoru Crişului din judeţul Cluj. Victima se afla în bucătăria casei şi a vrut să aprindă focul la aragaz de la o butelie de gaz. Autorităţile spuneau atunci că explozia a fost declanşată de la un tub de oxigen folosit de proprietarul casei pentru a-l ajuta să respire întrucât suferă de o boală la plămâni.

În februarie 2015, un cuplu din localitatea clujeană Hăşdate a fost găsit asfixiat  în casa în care locuia din cauza acumulărilor de gaze provenite de la un aragaz lăsat deschis în timpul nopţii. Cei doi, bărbatul în vârstă de 60 de ani şi soţia acestuia în vârstă de 58 de ani, au lăsat toate arzătoarele aragazului aprinse pentru a se încălzi.

O explozie puternică a zguduit în 18 februarie 2016 cartierul clujean Mărăști, deflagrația producându-se la un apartament de pe strada Bârsei, fiind urmată de incendiu. O femeie a fost rănită grav, cauza cea mai probabilă fiind o acumulare de gaze. Explozia a produs pagube atât în apartamentul în care s-a produs, cât şi la câteva locuinţe din apropiere. În plus, parbrizele a două maşini aflate în imediata vecinătate a imobilului au fost sparte de suflul exploziei.

21 februarie 2016 —trei persoane au fost rănite, dintre care o femeie foarte grav, în urma unei explozii care a avut loc la Cluj-Napoca, într-un apartament din cartierul Grigorescu. Explozia a avut loc din cauza unei acumulări de gaze. Șapte apartamente și un autoturism au fost avariate. 

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, la 26 ianuarie 2017, la un bloc de locuințe de pe strada Migdalului din Cluj-Napoca, în urma căreia o persoană a fost grav rănită fiind transportată la spital. Au fost evacuate toate persoanele, structura de rezistență fiind afectată și pagubele destul de mari.