Actualitate

UPDATE - EXPLOZIE la un BLOC DE LOCUINŢE din Cluj. Un locatar a fost RĂNIT GRAV! Martori: Un tânăr cu HAINELE ARSE pe el S-A ARUNCAT DE LA ETAJ!

O persoană a fost rănită, iar alte cinci au făcut atacuri de panică, joi, în urma unei explozii urmate de un incendiu, care s-a produs într-un apartament dintr-un bloc din Cluj-Napoca.

UPDATE

Un tânăr a fost rănit, joi la prânz (ora 11:30), în urma unei explozii produse în locuinţa acestuia din Cluj-Napoca, mai mulţi locatari fiind evacuaţi din bloc, iar Inspectoratul de Stat pentru Construcţii verifică structura de rezistenţă a blocului. Explozia a fost urmată de un incendiu.

Mihail Damian, şeful Serviciului de Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, a declarat că un tânăr de 25 - 28 de ani a fost rănit în urma deflagraţiei, acesta fiind transportat la spital. De asemenea, mai mulţi locatari au fost evacuaţi.


La ora transmiterii acestei ştiri (13.20), Inspectoratul de Stat pentru Construcţii verifică structura de rezistenţă a blocului

Explozia a fost urmată de un incendiu, pe care pompierii au reuşit să-l stingă.


Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat că în total au fost evacuate şapte persoane care se aflau în momentul exploziei în bloc, iar alte cinci persoane au primit îngrijiri medicale de la medici.

Potrivit aceleiaşi surse, au fost afectate în total 12 locuinţe, precum şi structura de rezistenţă a blocului.


Martorii spun că tânărul rănit este un student care închiria locuinţa unde a avut loc explozia.

"Era foarte ars, cu hainele arse pe el, era panicat şi în stare de şoc. A coborât un etaj, de la etajul doi, unde era apartamentul explodat, şi a sărit jos de la etajul 1. Eu l-am ajutat şi am sunat la 112", a declarat un martor.


Primarul Emil Boc, aflat la locul exploziei, a declarat, la rândul său, că Primăria poate pune la dispoziţia oamenilor 16 locuinţe de urgenţă.

"Poliţia locală asigură paza blocului, a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică şi cu gaze", a spus Boc.


Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Cristina Ghervan, a declarat că tânărul în vârstă de 19 ani rănit, în urma exploziei, prezintă arsuri pe 13% din suprafaţa corpului şi va fi transferat cu un elicopter la un spital de arşi.

"Pacientul în vârstă de 19 ani este din Arad şi prezintă arsuri pe 13% din suprafaţa corpului, la nivelul feţei, gâtului, porţiunii superioare a toracelui şi mâinilor. Sunt afectate căile aeriene superioare şi a fost intubat de SMURD. Este stabil şi asistat ventilator şi hemodinamic şi aşteptăm transferul către un spital de arşi, cu un elicopter. Fie la Timişoara, Iaşi sau Bucureşti. Faptul că este ars la faţă şi la mâini nu este de foarte bun prognostic, nici estetic, nici funcţional”, a spus Ghervan.

ŞTIREA INIŢIALĂ

O explozie a avut loc în urmă cu câteva minute (ora 12:20) într-un bloc din Cluj-Napoca și, din primele informații, reiese că ar putea să fie afectată și structura de rezistenţă a imobilului.

ISU Cluj a informat că explozia a avut loc "la un bloc de locuințe de pe strada Migdalului". "E un eveniment destul de mare, a fost afectat un bloc de locuințe, a fost o explozie de gaz. O persoană a fost transportată într-o stare destul de gravă la spital. Au fost evacuate toate persoanele. Explozia a fost urmată de incendiu și structura de rezistență a fost afectată, iar pagubele sunt destul de mari", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

abonare newsletter