Actualitate

Se elimină taxele pentru eliberarea Apostilei de la Haga

Începând cu data de 1 februarie 2017 se elimină trei taxe pentru eliberarea Apostilei de la Haga, informează Prefectura Cluj. Taxele se numără printre cele 102 eliminate de Guvern la începutul anului.

Apostila este un certificat eliberat de autorităţile competente ale unui stat semnatar al Convenţiei de la Haga, pentru actele oficiale întocmite în ţara respectivă, care urmează să fie prezentate pe teritoriul unui alt stat semnatar al Convenţiei. Eliberarea apostilei are drept scop autentificarea originii unui act oficial, pentru prevenirea utilizării unor acte false în vederea producerii de efecte juridice.

Clujenii nu mai trebuie să plătească teri taxe: aplicarea apostilei pe actul oficial administrativ, la solicitarea persoanelor fizice în cuantum de 22 lei, aplicarea apostilei pe actul oficial administrativ, la solicitarea persoanelor juridice şi în cazul reprezentării titularului actului de către un avocat în cuantum de 44 lei, înregistrarea cererii pentru aplicarea apostilei în cuantum de 3 lei.

Etichete: eliberare taxe
Ultimele Stiri
abonare newsletter