monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Un român a inventat portofelul care nu poate fi furat niciodată!

Românul Viorel Crețu a reușit să strângă 22.000 de dolari pe Kickstarter în cadrul unei campanii pentru un portofel inteligent, dotat cu dispozitiv de urmărire împotriva hoților.

Cu ajutorul tehnologiei RFID, Wallor e înconjurat de o cușcă virtuală prin care cardurile sunt protejate de hackeri care pot extrage date de pe ele sau de scannere mobile, potrivit start-up.ro.  De asemenea, cu ajutorul senzorilor GPS, sunteţi avertizat atunci când portofelul se mișcă din buzunarul sau geanta ta, în caz că a fost furat sau a căzut pe jos.

În plus, Wallor va crea și un sistem prin care vei putea să vezi unde e portofelul tău în timp real, din orice colț al planetei.


Potrivit lui Viorel Crețu, producția de masă va începe la jumătatea lunii februarie, după care în martie va mai urma o campanie de Kickstarter, pentru finanțarea acestor eforturi, iar livrările produselor inițiale vor fi făcute în aprilie. Până la finalul lui 2017, Crețu speră la 40.000 de clienți.

Ca majoritatea produselor de larg consum, Wallor va fi fabricat în China. Viorel Crețu s-a documentat și a vizitat numeroase fabrici, astfel că produsul va fi realizat în trei fabrici diferite. “Partea tehnologică va fi fabricată în Shenzen, partea de conectare la Guangzhou, iar asamblarea în Shanghai, la o fabrică ce lucrează în colaborare cu Prada”, povestește Crețu.


Acesta speră ca Wallor să se diferențieze prin suportul pe care-l va oferi clienților, transparența în fața utilizatorilor, dar și prin calitate.

Etichete: portofel