Actualitate

Centrul orașului devine, DIN NOU, UN IMENS ȘANTIER. Vezi CE LUCRĂRI VOR DA PESTE CAP TRAFICUL în Cluj

Nici bine nu s-au terminat lucrările de modernizare din centrul Clujului, de pe străzile Moţilor, Memorandumului sau Avram Iancu, că şoferilor li se mai pregăteşte ceva.

Ambiția Primăriei Cluj-Napoca de a decongestiona traficul într-un timp cât mai scurt va întinde la maxim nervii clujenilor.

Potrivit primarului Emil Boc, în scurt timp circulaţia pe strada Clinicilor va fi restricţionată pentru construirea unui parking subteran. Primarul nu a dat detalii despre costul noului parking sau despre cât vor dura lucrările, limitându-se să declare că, în cel mai scurt timp, traficul pietonal şi rutier vor avea de suferit.


“Se pregăteşte semnarea unei autorizaţii de construcţie pentru ceea ce înseamnă o lucrare de extindere cu un corp depozit la BCU şi un parking subteran de 200 de locuri. Asta înseamnă că în zona ultracentrală a oraşului vom mai avea încă 200 de locuri de parcare pe strada Clinicilor, pe unde va fi intrarea. Va fi un mic disconfort pe perioada construcţiei, va fi restricţionat traficul pietonal şi temporar, cel auto, noaptea, cel mai probabil, să intre şi să iasă maşinile grele care vor excava, vor fi două nivele de parking subteran. Va trebui scos pământ de acolo. Vom încerca să lucrăm mai mult noaptea. De asemenea, intrarea fiind foarte scurtă din Clinicilor va trebui să găsim o soluţie pentru traficul pietonal”, a spus Boc la un post de radio local.

De asemenea, un al doilea parking ar urma să fie construit şi în incinta Institutului Oncologic.


“Am discutat cu conducerea Institutului Oncologic pentru a realiza în curtea institutului un parking suprateran şi care să deservească zona. Acolo va fi un parking suprateran cu o terasă verde deasupra. Să rezolvăm problema aglomeraţiei. În fiecare zi sunt zeci, sute de maşini nu numai din Cluj, ci din toată ţara şi acolo se parchează cum se parchează. Strangularea circulaţiei din Piaţa Blaga dimineaţa e determinată şi de faptul că strada Creangă nu mai închide şi se blochează strada Napoca cu Piaţa Blaga.  De multe ori, problema nu e cu bolnavul, ci cu aparţinătorii. Primăria va face parkingul pe cheltuiala ei şi va deservi toată zona spitalelor din zonă şi va fi un parking care va decongestiona traficul din zona centrală”, a mai spus edilul.

În ceea ce privește construirea de parkinguri noi, în precedentul mandat, Emil Boc nu a construit niciun parking cap-coadă, ci a inaugurat două parkinguri, începute înainte de 2012, parkinguri care s-au ridicat într-o perioadă nefiresc de lungă pentru o astfel de investiție. Primăria Cluj-Napoca s-a obișnuit să lucreze cu firme falimentare din cauza cărora apar blocaje și prelungiri ale termenelor de finalizare a lucrărilor.


De câţiva ani, Emil Boc tot promite noi parking-uri

În şedinţa de Consiliu Local din octombrie 2016, Emil Boc spunea (a câta oară?!) că municipalitatea doreşte să construiască cinci parkinguri supraterane – pe străzile Mogoşoaia, Primăverii, Băiţa, Trotuşului şi Azuga – în urma demolării garajelor de cartier. Astfel, ar fi disponibile aproximativ 2000 locuri noi de parcare.


Care este stadiul promisiunilor?

Parking Hasdeu – de patru ani Primăria Cluj se chinuie să-l construiască. Până în prezent, nimic nu s-a concretizat


Parking Negoiu – posibilă reziliere a contractului

Ultimele Stiri
abonare newsletter