Actualitate

UPDATE Temperatură cu plus la Cluj, după trei săptămâni

Termometrele au indicat +1 grad Celsius astăzi la ora 21 la Cluj-Napoca. De mâine ar urma să reînceapă însă ninsorile iar vremea se va răci apoi treptat. UPDATE Sâmbătă la ora 10 termometrele au urcat la Cluj-Napoca la + 4 grade.

FOTO tvsudest.ro FOTO tvsudest.ro

Temperaturi pozitive la Cluj-Napoca, după circa trei săptămâni de când termometrele nu au mai atins bariera de 0 grade. Mai mult, în doar 4 zile din această perioadă s-au înregistrat temperaturi mai ridicate de -10 grade Celsius, care este pragul de ger.

Astăzi, vineri, temperatura a trecut în sfârşit pe plus la Cluj-Napoca, termometrele indicând la ora 21 +1,2 grade Celsius, conform site—ului Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).


Cluj-Napoca şi întreg judeţul Cluj sunt sub avertizare de Cod galben de „depuneri de polei, precipitaţii mixte moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi ninsori viscolite la munte”, până mâine la ora 12.  

De mâine dimineaţă este de aşteptat ca lapoviţa să se transforme la Cluj-Napoca în ninsoare, iar vremea să se răcească treptat încât luni şi marţi să asităm din nou la temperaturi de ger, în speical noaptea, a explicat Narcis Maier, şeful Serviciului de Prognoză de la Centrul Meteorologic Transilvania.


Totuşi, având în vedere că temperaturile din mai multe zile ale lunii ianuarie au întrunit deja prognozele pentru zona de Nord-Vest a României, de a fi cu -1, -2 grade mai scăzute decât normele climatologice, este posibil ca frigul să nu coboare până la finalul lunii să se întregistreze la Cluj-Napoca o temperatură aproape de normalul perioadei sau chiar mai caldă.

UPDATE Sâmbătă la ora 10 termometrele au urcat la Cluj-Napoca la + 4 grade.

Ultimele Stiri
abonare newsletter