Actualitate

Tânărul din Mănăştur care îşi terorizează vecinii cu sabia şi toporul a fost arestat

Adrian Dragoş Costa, tânărul de 23 de ani care îşi terorizează vecinii de pe Aleea Gârbău, a fost arestat preventiv după ce a iscat un nou scandal zilele trecute.

Locuitorii cartierului Mănăştur au sesizat  din nou Poliţia la începutul acestul an, după ce tânărul ar fi tulburat ordinea și liniștea publică pe Aleea Gârbău, manifestând agresivitate verbală și fizică față de mai multe persoane.

Adrian Dragoş Costa este cunoscut pentru ieşirile sale agresive şi suferă de tulburări mintale. Acesta are 21 de sancţiuni contravenţionale pe numele său, dar şi 11 internări la psihiatrie.


“Un tânăr a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști, iar ulterior a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.  Totodată, s-a constatat că cel în cauză nu ar fi respectat obligațiile care-i erau impuse prin  măsurile preventive dispuse anterior. În fapt, în seara zilei de 5 ianuarie, tânărul, în vârstă de 23 de ani, din Cluj-Napoca, ar fi tulburat ordinea și liniștea publică pe Aleea Gârbău, manifestând agresivitate verbală și fizică față de mai multe persoane. În același context, cel în cauză ar fi amenințat angajata unui magazin din zonă și ar fi bruscat și manifestat acte cu tentă sexuală asupra unei cliente. La data comiterii faptelor, cel în cauză se afla sub control judiciar și avea ca obligație urmarea unui tratament medical”, spun reprezentanţii IPJ Cluj.

La data de 6 ianuarie, “în scopul asigurării bunei desfășurări a cercetării penale, dar și pentru prevenirea săvârșirii altor infracțiuni”, polițiștii au dispus reținerea tânărului pentru 24 de ore.


De asemenea, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca a dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Anul trecut, acesta ar fi ieşit pe stradă cu o sabie ninja şi un topor şi era să rănească o femeie de 32 de ani, care a depus plângere la secţia IV de poliţie din Cluj.


Bărbatul de 23 de ani este cunoscut în evidenţele Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca, fiind cercetat în cadrul mai multor dosare penale pentru săvârşirea unor infracţiuni de lovire sau alte violenţe, furt calificat, conducere a unui vehicul fără permis de conducere, distrugere, violenţă în familie, ameninţare, tulburare a ordinii şi liniştii publice, parte dintre acestea fiind în faza de judecată. El a fost reţinut de poliţişti de mai multe ori şi a fost prezentat de trei ori în faţa magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa de judecată a decis doar ca acesta să nu părăsească localitatea. În două cazuri, victimele şi-au retras plângerile penale împotriva acestuia privind săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi violenţă în familie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter