Actualitate

Amenzi pentru comercializarea de produse expirate

Poliţiştii locali clujeni au verificat în această săptămână magazinele cu profil alimentar, pentru a vedea dacă sunt repectate termenele de valabilitate ale produselor comercializate. Acţiunea s-a desfăşurat în toate cartierele municipiului. Până în prezent au fost verificați 15 agenți economici.

Printre neregulile constatate poliţiştii clujeni aumintesc comercializarea de produse alimentare cu termene de valabilitate expirate sau fără menţionarea termenelor de valabilitate, respectiv a produselor neetichetate conform legislaţiei în vigoare (mezeluri, carne, lactate, produse de patiserie, sucuri) – 12 cazuri; lipsa acordului de funcţionare şi a aprobării de orar eliberat de Primăria municipiului Cluj-Napoca – 1 caz.

“Pentru neregulile constatate au fost încheiat 13 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 11.900 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 150/2009 şi ale O.G. nr. 99/2000 republicată. Marfa neconformă normelor legale a fost retrasă de la vânzare”, spun reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.


Acţiunile vor continua şi în perioada următoare, anunţă reprezentanţii Primăriei Cluj Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter