Actualitate

Se apropie gerul Bobotezei. Termometrele au coborât sub -10 grade la Cluj

Anul începe cu o săptămână friguroasă și cu precipitații în Transilvania și în restul țării. Luni dimineață, în jurul orei 8.00, la Cluj-Napoca termometrele indicau -11,4 grade. Vremea va rămâne rece și în zilele următoare, avertizează meteorologii.

sursa foto b365.ro sursa foto b365.ro

Mai frig a fost, în această dimineață, la Târgu-Mureș unde s-au înregistrat -15,7 grade. Frigul nu s-a îmblânzit nici în jurul amiezii, la Cluj, la ora 14.00 înregistrându-se -9 grade, potrivit anm.ro.  

În Transilvania, în perioada următoare, regimul termic diurn va avea o tendință generală de scădere în perioada 2-5 ianuarie, mai accentuată pe 6 ianuarie (când se sărbătoreşte Boboteaza) și 7 ianuarie, când vremea va deveni geroasă, cu temperaturi maxime situate, în medie, în jurul valorii de—10 grade.


"Valorile nocturne vor crește în perioada 2-5 ianuarie, dar vor scădea accentuat până în dimineața zilei de 7 ianuarie, când se vor înregistra medii termice de aproximativ — 22 de grade. Apoi temperaturile vor marca o creștere, dar pe întreg intervalul de prognoză, vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă. În a doua săptămână a intervalului, se vor înregistra medii termice situate între—5 și—1 grad la valorile maxime diurne și între—14 și—8 grade, în general, la cele minime nocturne. Probabilitate pentru precipitații va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datei de 4 ianuarie și, din nou, între 7 și 15 ianuarie", conform Administrației Naționale de Meteorologie.

Iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimul secol, au avertizat de altfel, specialiștii în meteorologie, aceștia atrăgând atenția că mase de aer arctic vor ajunge dasupra Europei. Cele mai scăzute temperaturi vor fi înregistrate în lunile ianuarie și februarie, iar luna martie nu va fi deloc una de primăvară.

Etichete: boboteaza frig
Ultimele Stiri
abonare newsletter