Actualitate

ATAC ARMAT de Revelion într-un club de noapte din Istanbul: Cel puţin 35 de persoane au fost ucise, iar alte 40 au fost rănite - VIDEO

Cel puţin 35 de persoane au fost ucise, iar alte 40 au fost rănite în atacul armat comis de Revelion într-un club de noapte din oraşul turc Istanbul, anunţă autorităţile municipale, citate de presa turcă.

UPDATE

Guvernatorul din Istanbul, Vasip Sahin, a anunţat sâmbătă noapte că până la 35 de persoane şi-au pierdut viaţa până în acest moment după ce un atacator necunoscut a deschis focul la întâmplare într-un club de noapte de pe malul european al Bosforului. Până la 500-600 de persoane sărbătoreau trecerea dintre ani în clubul din Istanbul, transmite Reuters.

"Cel puţin 35 de persoane au fost ucise, iar alte 40 au fost rănite", a declarat primarul oraşului Istanbul, Vasip Sahin, precizând că în atacul terorist a murit şi un agent de poliţie.


Atacul a fost comis de un individ care avea o armă automată de tip Kalaşnikov, în Clubul de noapte Reina, situat în zona Ortakoy din Istanbul.


În momentul atacului armat, duminică la ora 1.30 (1.30, ora României) în club erau sute de persoane care celebrau Revelionul.

Multe persoane au sărit în Canalul Bosfor pentru a scăpa de focurile de armă, iar poliţia a întreprins operaţiuni de salvare din apă.


Nu este clar dacă autorul atacului a fost arestat sau împuşcat de forţele de ordine.

Cel mai probabil, atacul terorist este opera organizaţiei teroriste Stat Islamic sau a insurgenţilor separatişti din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).


La locul tragediei au intervenit aproximativ 50-60 de ambulanţe.

Anterior, autorităţile turce au susţinut că este vorba despre zeci de răniţi, după ce un atacator înarmat cu un Kalaşnikov a intrat într-un club de noapte din districtul Ortakoy.


Martorii suţin că atacatorul avea mai multe arme cu ţeavă lungă.

”Atacatorul criminal a intrat în clădire cu un Kalaşnikov. Serviciile secrete americane au avertizat în urmă cu o săptămână cu privire la un asemenea incident şi măsuri de securitate au fost luate pentru a evita un atac, inclusiv pe faleză. Şi uitaţi ce s-a întâmplat”, a declarat Mehmet Kocarslan.

De asemenea, atacatorul a împuşcat inclusiv un poliţist şi un civil care erau în faţa clubului de noapte.

Guvernatorul Sahin este la locul tragediei.

Presa turcă susţine că atacul a avut loc în clubul de noapte Reina, care are un renume internaţional şi este frecventat de turişti, artişti, fotbalişti, dar şi de celebrităţi din Turcia.

UPDATE

Autorităţile turce au anunţat că aproximativ 30 de persoane au fost rănite într-un atac armat care este în desfăşurare în Istanbul. Potrivit primelor informaţii, cel puţin doi bărbaţi înarmaţi au deschis focul după miezul nopţii într-un club de noapte unde avea loc o petrecere de Anul Nou, transmite Reuters.

Autorităţile turce au anunţat că mai multe persoane au fost rănite într-un atac armat dintr-un club de noapte din Istanbul. Se pare că unul dintre atacatori este încă în clădire, transmite Reuters.

Doi atacatori au deschis focul într-un club de noapte din Istanbul, duminică dimineața, rănind mai multe persoane, relevă televiziunea turcă NTV, preluată de Reuters.

CNN Turk relatează ce cei doi atacatori au intrat în clubul de noapte îmbrăcaţi în costume de Moş Crăciun, iar mai multe persoane aflate la petrecere au sărit în apă pentru a se salva.

Anchetatorii susţin că unul dintre atacatori încă este încă în clădire, iar forţele de securitate au înconjurat clubul de noapte din Istanbul.

Televiziunile turce au transmis imagini cu ambulanţe şi autovehicule de poliţie care au intervenit în districtul Ortakoy, iar primele informaţii arată că aproximativ 30 de persoane ar fi fost rănite în urma atacului.

Autorităţile turce au luat măsuri de securitate suplimentare în noaptea dintre ani în urma atentatelor numeroase comise în ultimele luni de jihadiştii Statului Islamic, dar şi de militanţii kurzi de la PKK. Circulaţia rutieră a fost oprită pe mai multe artere care duc spre centrul Istanbulului, dar şi în Ankara. Mai mult, până la 17.000 de ofiţeri de poliţie au fost desfăşuraţi în noaptea dintre ani pe străzile din metropola situată pe malul Bosforului.

Jihadiştii Statului Islamic au comis în luna iulie un atentat sângeros la aeroportul internaţional Ataturk din apropiere de Istanbul. Un număr de 45 de persoane şi-au pierdut viaţa în atacul armat din terminalul aeroportului Ataturk.

Ultimele Stiri
abonare newsletter