Actualitate

UPDATE Bătaie generală cu furci şi topoare între două clanuri de romi. Patru bărbaţi au fost reţinuţi– VIDEO

A fost bătaie generală marţi seara pe străzile din Recea Cristur. Liniştea localităţii a fost tulburată din nou de două clanuri de ţigani care s-au războit cu furci şi topoare chiar în centrul satului.

sursa foto dejeanul.ro sursa foto dejeanul.ro

Conflictul a fost aplanat doar după intervenţia în forţă a poliţiştilor din Dej şi a mascaţilor de la Cluj-Napoca.

Totul a început după lăsarea întunericului, când în centrul localităţii Recea Cristur câţiva membri ai comunităţii de ţigani din localitate s-au întâlnit pe stradă cu „rivalii” din localitatea Dârja, scrie dejeanul.ro.


Cum tensiunile dintre cele două grupuri rivale sunt mult mai vechi, ameţiţi bine de alcool, a fost deajuns doar o vorbă urâtă ca totul să se transforme într-un război de stradă.

Înarmaţi cu furci şi topoare, cei din Dârja ar fi sărit să îi bată pe cei din Recea Cristur, dar vestea că are loc o răfuială între cele două clanuri s-a răspândit cu repeziciune în tot satul, astfel încât şi cei din Recea au primit „întăriri”.


După ce şi-au aplicat reciproc mai multe lovituri care cu ce a apucat, la aflarea veştii că polţtia e pe drum, găştile s-au spart şi bătăuşii s-au îimprăştiat. Cei din Dârja însă au ales să fugă cu o căruţă a celor din Recea Cristur, ceea ce a inflamat şi mai tare spiritele. În urma unui apel la 112, la faţa locului au fost trimise de urgenţă mai multe echipaje de polţtie şi jandarmerie din Dej, dar şi mascaţii din cadrul Poliţiei Cluj. Poliţiştii au identificat şi dus la audieri şapte suspecţi, urmând a se stabili implicarea fiecăruia în răfuială. De asemenea, trei dintre cei implicaţi au solicitat îngrijiri medicale, fiind transportaţi la Spitalul Dej cu un echipaj SMURD.


UPDATE

Polițiștii din Dej au reținut, pentru 24 de ore, patru bărbați implicați într-o încăierare la Recea Cristur.

La data de 27 decembrie, în jurul orei 16:30, pe raza localității Recea Cristur a avut loc un conflict spontan între mai multe persoane, pe fondul consumului de alcool, fiind tulburată ordinea și liniștea publică.


Mai multe echipaje de poliție, împreună cu luptători de intervenție rapidă și jandarmi, s-au deplasat la fața locului și au aplanat conflictul.

Trei persoane au fost transportate la unitatea medicală pentru îngrijiri medicale.


“Au fost identificate 16 persoane care ar fi fost implicate în încăierare, față de patru dintre acestea fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. În cursul zilei de azi, față de cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 40 de ani, din comunele Recea Cristur și Panticeu, a fost dispusă măsura controlului judiciar de către reprezentanții parchetului. Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub coordonarea unității de parchet”, spun reprezentanţii IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter