Actualitate

Cutremur de 5,3 grade Richter în zona Vrancea

Un cutremur a cărui magnitudine a fost stabilită la 5,3 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 1:20, în zona Vrancea, adâncimea fiind de 97 km, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

În zorii zilei de miercuri a avut loc un alt doilea cutremur, cu o magnitudine mai mică, 2,9 grade, în aceeaşi zonă seismică Vrancea. Seismul a avut loc în județul Vrancea, la adâncimea de 91,1 kilometri, localitățile cele mai apropiate de epicentru fiind Paltin — 5 kilometri, Focșani — 42 kilometri și București — 156 kilometri, transmite Agerpres

Cutremur de 5,3 grade Richter

Este al doilea cutremur produs miercuri dimineața, primul având loc tot în zona Vrancea, la ora 1:20, cu o magnitudine de 5,3 grade pe scara Richter. Adâncimea a fost de 97 de kilometri. INFP a anunțat iniţial o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter, care a fost revizuită după aceea la 5,4 grade, iar în cele din urmă la 5,3 grade pe Richter și adâncimea de 98,9 kilometri. Seismul respectiv s-a simțit în Bulgaria și Republica Moldova, conform Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), fapt care conferă o intensitate a mișcării seismice de 5,5 grade.


Cel mai important seism din acest an a avut loc loc pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, tot în zona Vrancea, având magnitudinea de 5,3 grade pe Richter, transmite agenţia citată.

Fenomen tipic pentru Vrancea

Potrivit lui Mircea Radulian, directorul ştiinţific al INFP, cutremurul este unul tipic pentru zona Vrancea, nefiind urmat de obicei de replici, sau de unele foarte mici. "În general cutremurele astea, noi le zicem moderate, nu prea au replici, sau dacă au, au puține. Nu este exclus să fie o replică, două, dar oricum, sunt mici și nu sunt importante. Nu ne așteptăm la ceva mai puternic. În zona respectivă a fost o activitate obișnuită. Nu este ceva ieșit din comun. Ne încadrăm într-o activitate obișnuită, zic eu, nu avem motive să ne speriem", a spus Radulian, conform Agerpres.

Ultimele Stiri
abonare newsletter