monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Vremea se schimbă din a doua zi de Crăciun

In a doua zi de Craciun, in cea mai mare parte a ţării vom avea valori mai ridicate decât cele normale pentru sfârşitul lunii decembrie.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 grade in depresiunile transilvane si 6 grade la Drobeta, Giurgiu si Calarasi, izolat mai ridicate in subcarpatii sudici . În vest, centru, nord si nord-est cerul va fi mai mult noros. Se vor semnala precipitaţii mixte în Maramureş, Transilvania, zona deluroasă din Banat şi Crişana şi local în Moldova. La munte, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile. În sud şi sud-est înnorările vor fi temporare şi doar izolat va ploua slab. Vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, dar local şi temporar şi în restul ţării.

MARȚI

Marți, vremea va fi calda pentru aeasta data. Maximele se vor încadra între 2 grade la Miercurea ciuc si 8-9 grade frecvent in Oltenia si jumatatea de vest a Munteniei, izolat se vor atinge chiar si 10 grade. In regiunile intracarpatice, local si temporar se vor semnala precipitatii mixte iar la munte va ninge.

În restul tarii, cu precădere în est si sud-est, în prima parte a zilei, vor cadea precipitatii mai ales sub formă de ploaie, izolat creandu-se conditii de polei. Vântul va avea intensificări la munte, cu vitezele cele mai mari pe creste, unde va viscoli zăpada, dar pe arii mai restrânse si la cote mai reduse se va face simtit si în celelalte regiuni.