Actualitate

Explozie urmată de un incendiu la Facultatea de Chimie

O explozie urmată de un mic incendiu avut loc duminică dimineață la un laborator al Facultății de Chimie a Universității "Babeș-Bolyai" (UBB) din Cluj Napoca, doi angajați ai instituției fiind transportați la spital pentru că ar fi inhalat vapori toxici.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat că a explodat un frigider, iar suflul exploziei a spart geamurile încăperii.

Potrivit sursei citate, doi angajaţi ai Facultăţii au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale, după ce au intrat în spaţiul unde a avut loc explozia şi e posibil să fi inhalat vapori toxici.


“Astăzi, 11 decembrie, în jurul orei 9:30, a avut loc un incident într-un laborator al Facultăţii de Chimie din cadrul UBB.  Un scurtcircuit electric, produs din cauza suprasolicitării motorului unui frigider, a provocat o explozie urmată de un incendiu. În urma incendiului, doi angajaţi ai UBB care au inhalat fum au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă aceştia se află în afara oricărui pericol. După primele rezultate de la faţa locului pagubele sunt minore. Nicio altă încăpere nu a fost afectată de acest incident”, spun reprezentanţii UBB într-un comunicat de presă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter