monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Vremea se va încălzi. PROGNOZA METEO pentru vineri şi sâmbătă

Vremea se va încălzi în aproape toată ţara, iar în regiunile din sud şi din est, valorile termice vor deveni mult mai ridicate decât cele obişnuite în prima decadă a lunii decembrie, informează ANM.

Vineri, temperaturile maxime se vor încadra între -1...0 grade izolat în Transilvania şi 13...14 grade în sudul Olteniei, dar şi în zona deluroasă a Munteniei.

În Transilvania local nebulozitatea joasă va persista şi se va semnala ceaţă, asociată cu burniţă, iar în rest vor fi înnorări temporare, izolat va ploua slab în nord şi în est şi vor fi precipitaţii mixte în zona montană. În orele dimineţii şi noaptea vor fi condiţii de polei. Vântul va continua să sufle tare pe crestele montane, iar în rest va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, temporare, îndeosebi în nordul Moldovei, sudul Olteniei şi pe litoral.


Sâmbătă, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului în majoritatea zonelor, dar în special în regiunile extracarpatice. În sud şi sud-est cerul va fi variabil, iar în rest va avea înnorări temporare; izolat în nord şi nord-vest va ploua slab, iar la munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, îndeosebi pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 1...2 grade izolat în Transilvania şi 13...14 grade în zona deluroasă a Olteniei şi a Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade. Mai ales noaptea, se va semnala ceaţă, local în vest şi în centru şi izolat în rest.

La munte, valorile termice se vor menţine peste cele normale specifice în această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, unde se vor semnala precipitaţii slabe mixte şi se menţin condiţiile de polei. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea izolat va fi ceaţă.