Actualitate

UPDATE - Cea mai modernă bază sportivă a Clujului a fost deschisă vineri. Inaugurarea s-a făcut în plină campanie electorală cu puhoi de votanţi

Cea mai modernă bază sportivă din Cluj-Napoca a fost inaugurată vineri în cartierul Gheorgheni, pe amplasamentul fostului cartodrom. Evenimentul a fost transformat într-un moment de campanie electorală, primarul Emil Boc fiind însoțit de doi candidați ai PNL, de un puhoi de votanți și de jurnaliști.

Primarul Emil Boc a transformat inaugurarea într-un spectacol, jucând o partidă de tenis de masă cu vicepremierul Vasile Dâncu, spre ”deliciul” audienței, iar jurnaliștii au imortalizat fiecare replică a politicienilor.

Despre baza sportivă

Amplasamentul destinat sportului şi agrementului se întinde pe o suprafaţă de peste 9 hectare şi a fost realizat în urma unei investiţii de 20,2 milioane de lei fără TVA, din fonduri publice. Intrarea se va face liber, singura condiţie necesară accesului fiind crearea unui cont, fie pe internet, telefonic sau la sediul bazei sportive, a anunţat primarul Emil Boc, prezent la inaugurare alături de vicepremierul Vasile Dâncu.
Parcul sportiv este dotat, între altele, cu terenuri exterioare de mini-fotbal, tenis, baschet, pistă de atletism, parc de aventură, parc de skateboard şi cu numeroase spaţii interioare, care includ pistă de popice şi mese de ping-pong.


Acces gratuit

„Am decis să ne asumăm administrarea bazei sportive în așa fel încât să putem permite accesul gratuit tuturor clujenilor interesați, pentru că ne dorim să transformăm acest spațiu într-un loc în care să se dezvolte sportul de masă, unde orice tânăr să își poată dezvolta aptitudinile înnăscute pentru a deveni un mare sportiv, dar, de asemenea, și clujenii mai în vârstă să aibă acces la sport și mișcare pentru sănătate. Pentru a putea rezerva un teren sau un spațiu pentru oricare dintre sporturile oferite aici, tot ce trebuie să facă cei interesați este să își creeze un cont de utilizator, fie direct pe internet, pe adresa bazei sportive, fie telefonic, fie venind direct la baza din Gheorgheni. Mai mult, pentru cei care dețin deja un card de accesare a serviciului de Bike sharing, Cluj Bike, acel card este deja suficient pentru a deveni membru al bazei Sportive” a explicat primarul Emil Boc la evenimentul de inaugurare.

"Cea mai complexă investiţie"


„Mă bucur că acest proiect finanțat din fonduri de la Guvern a fost realizat atât de bine de către autoritățile locale. Această bază sportivă este, din informațiile mele, cea mai complexă și extinsă investiție publică din țară, iar faptul că se găsește la Cluj-Napoca oferă orașului pontențialul de a se dezvolta și în alte sporturi decât cele în care deja Clujul face performanță, oferind acestui oraș și statutul de capitală a sporturilor” a declarat vicepremierul Vasile Dîncu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter