Actualitate

MINIM de temperatura, înregistrat astăzi

La stația meteo Bucin s-au înregistrat, în noaptea de luni spre marți, minus 13,1 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în Transilvania în zonele locuite. La Cluj-Napoca, la ora 08:00 se înregistrau -5 grade Celsius, iar minima nopţii a fost de -6 grade Celsius.

Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteo Târgu Mureș, Gyorfy Zoltan, temperaturi scăzute s-au înregistrat și la Toplița, unde minima a fost de minus 10,3 grade Celsius, la Joseni, unde s-au înregistrat minus 10 grade și la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a scăzut până la minus 9,3 grade Celsius.

Valoarea măsurată la Bucin este cea mai scăzută a acestui sezon, din Harghita, dar și cea mai mică înregistrată marți în Transilvania.


Gyorfy Zoltan a spus că cerul va rămâne variabil, iar în zonele muntoase din Harghita și Covasna se vor înregistra predominant ninsori, iar în zilele următoare cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate.

Aceste temperaturi sunt obișnuite pentru județul Harghita, unde iernile sunt lungi și geroase. Minima absolută a lunii noiembrie, în Harghita, s-a înregistrat în 27 noiembrie 1993, la Joseni, unde termometrele au arătat minus 28,3 grade Celsius.

Etichete: meteo
Ultimele Stiri
abonare newsletter