Actualitate

Mașini electrice, roboți și alte gadget-uri de ultimă generație, prezentate la Tech Fest

Gadget-uri și aparate inteligente care ne fac viața mai ușoară, roboți, imprimante 3D, echipamente de realitate virtuală și mașini electrice așteaptă clujenii interesați de tehnologii de ultimă generație la expoziția tehnologică din cadrul TechFest – Cluj Technology Festival.

ExpoTech se desfășoară de vineri până duminică în holul central de la Iulius Mall, iar accesul este gratuit.

„Prin intermediul ExpoTech dorim să aducem tehnologia mai aproape de clujeni. Sunt produse inteligente, de ultimă generație, care ne pot ușura viața și care vor deveni obișnuite în viitor. Suntem mândri să avem mai multe inițiative românești printre aceste produse ale viitorului ”, a declarat Cristian Dascălu, organizator TechFest.


Expozanții vin din zone diverse, toate conectate cu tehnologia.

Vector Watch,  primul ceas inteligent creat în România, a cărui baterie ține mai bine de o lună, va fi și el prezentat publicului clujean.


Șoferii curioși de mașinile viitorului vor putea studia mașini electrice, precum și prototipul românesc de mașină electrică. Mașinile vor fi încărcate cu ajutorul stațiilor e-mobility. Proiectoare inteligente și Control3D cu imprimante 3D, iar pasionații de Bitcoin vor putea folosi primul ATM de Bitcoin din Cluj, produs de un start-up local.

Și alte start-up-uri premiate la nivel internațional vin să se prezinte la ExpoTech: ArKase aduce carcasa ce încarcă telefonul mobil cu ajutorul energiei solare, iar o echipă de absolvenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca prezintă un prototip de ochelari cu vibrații pentru șoferi.


Aspiratoare inteligente și aparatele de cafea controlate prin telefonul mobil vor fi și ele prezente, de asemenea, un stand de testare a realității virtuale şi roboți utilitari.

 Ca element inedit al expoziției, organizatorii au pregătit o colecție de laptopuri produse de-a lungul timpului și cu ajutorul cărora vizitatorii vor putea vedea evoluția tehnologiei în ultimele decenii.

Etichete: roboti Techfest
Ultimele Stiri
abonare newsletter