Actualitate

Închisoare cu suspendare pentru deputatul PMP Adrian Gurzău

Deputatul Adrian Gurzău a recunoscut că a făcut trafic de influență pe lângă conducerea Autorității de Supraveghere Financiară în favoarea lui Angela Toncescu, care dorea să fie numită în funcția de președinte al Consiliului de Administrație a societății de asigurare-reasigurare Carpatica Asig.

Potrivit evz.ro, Adrian Gurzău a ales să cadă la pace cu procurorii DNA și să semneze un acord de recunoaștere a vinovăției, prin care recunoaște acuzațiile aduse și este de acord cu pedeapsa de doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare. În plus Gurzău nu mai poate fi candida pentur trei ani la nicio funcție publică și s-a angajat să lucreze 70 de zile gratuit în folosul comunității.

Procurorii DNA au trimis dosarul la Înalta Curte de Casație și Justiție, care va decide în data de 16 decembrie dacă este acord cu această înțelegere sau nu. În caz contrar, judecătorii pot cenzura acest acord de înțelegere și pot să dispună o pedeapsă mai mare sau să dispună trimiterea dosarului la DNA pentru continuarea urmăririi penale.


În urmă cu o lună, procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului PMP Adrian Gurzău, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă în dosarul în care a fost reţinută Angela Toncescu, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C Carpatica Asig.

"În perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru şi începând cu data de 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator şi SC Carpatica Asig SA, în calitate de beneficiar", a anunţat DNA într-un comunicat de presă.


Potrivit sursei citate, contractul a fost încheiat la data de 2 noiembrie 2015, iar obiectul acestuia îl constituia "furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de ”relaţii clienţi, info-line, contact center vânzare şi marketing'', pe o durată minimă de 5 ani", valoarea totală fiind de 270.000 de euro.

abonare newsletter