Actualitate

Şapte curse aeriene au întârzieri din cauza gheţii depuse pe avioane pe Aeroportul Cluj

Ninsoarea de duminică dimineaţă a creat probleme şi pe Aeroportul Internaţional Cluj, unde şapte aeronave au rămas la sol şi au decolat cu întârziere din cauza ninsorii şi a faptului că stratul de gheaţă de pe aeronave nu a putut fi îndepărtat, alte curse internaţionale şi interne având în continuare întârzieri de zeci de minute.

Şapte curse aeriene interne şi internaţionale operate de pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj au, duminică, întârzieri cuprinse între câteva zeci de minute şi patru ore, deoarece îndepărtarea gheţii care s-a depus pe avioane este încetinită de vânt.

Directorul Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că s-au folosit cantităţi mai mari de lichid de degivrare decât de obicei pentru îndepărtarea gheţii care s-a depus pe avioane, însă vântul întârzie operaţiunea.


”Şapte curse interne şi internaţionale operate de pe aeroportul clujean au întârzieri din cauza degivrării, a gheţii depuse pe avioane. S-a intervenit pentru îndepărtarea gheţii şi s-au folosit cantităţi mai mari de lichid de degivrare decât cele folosite în mod normal. Şi vântul puternic a îngreunat operaţiunile de degivrare. Avem cantităţi suficiente de lichid de degivrare şi material pentru deszăpezirea pistei. Nu au fost probleme cu zăpada pe pista aeroportului, dar suntem pregătiţi. Important este să fie asigurate condiţiile de siguranţă”, a spus Ciceo.

Acesta a precizat că întârzierile ar putea afecta zborurile pe toată durata zilei de duminică.


Potrivit site-ului Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, întârzierile curselor sunt cuprinse între câteva zeci de minute şi patru ore.

Ultimele Stiri
abonare newsletter