Actualitate

CTP Cluj pune în funcțiune 7 noi troleibuze, în valoare de peste 500.000 euro fiecare. Cum arată şi de ce dotări dispun - FOTO

Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță că va pune în circulație, începând de marți, 8 noiembrie, șapte noi troleibuze articulate, “ale căror performanțe tehnico-economice, precum și dotările acestora, sunt la cel mai înalt nivel posibil”.

Potrivit primarului Emil Boc care a postat pozele cu noile achiziţii pe Facebook, cele 7 troleibuze articulate, puse în circulație de astăzi fac parte dintr-un proiect comun al Primăriei municipiului Cluj-Napoca și Companiei de Transport Public Cluj-Napoca (CTP) prin care se urmăreşte achiziționarea a 20 de troleibuze noi.

„La acest moment sunt introduse în circulație un număr de 7 troleibuze de ultimă generație, urmând ca până la finalul anului clujenii să poată circula cu cel puțin 10 dintre aceste mijloace de transport public. Noile troleibuze au un consum de energie mai mic cu aproximativ 40% față de troleibuzele vechi. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca are în derulare licitația pentru achiziționarea de autobuze electrice, proiect cu finanțare din fonduri elvețiene. Municipalitatea clujeană și CTP au, totodată, în pregătire un contract de finanțare prin credite garantate de primărie pentru achiziționarea a alte 50 de mijloace de transport în comun (autobuze și tramvaie). Prin aceste dotări ale parcului auto al CTP și prin implementarea benzilor dedicate pentru transportul public, Primăria Cluj-Napoca urmărește să încurajeze utilizarea transportului în comun de către un număr cât mai mare de clujeni, una dintre soluțiile posibile pentru decongestionarea traficului din municipiu”, spune Emil Boc.


Caracteristicile troleibuzelor noi, articulate, Iveco Astra Town 118 pentru transportul public de călători:

capacitate de transport: 164 calatori din care 42 pe scaune (plus șofer);
garanție: 3 ani sau 180.000 km; garanție caroserie: 8 ani; garanție motor: 500.000 km;
lungime: 18m, lățime: 2,5m;
podea complet coborâtă;
rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități și funcția de "kneeling";
loc rezervat pentru utilizatori de scaune rulante pentru persoane cu dizabilitati la ușa 2;
spațiu destinat pentru cărucior copii la ușa 3;
sistem de încălzire cu aeroterme electrice pentru sezonul rece;
sistem de ventilație și aer condiționat pentru sezonul cald;
indicatoare de traseu electronice situate în față, lateral și spate;
radio CD și microfon; stație de amplificare; sistem informare călători/ difuzare clipuri realizat cu monitoare LCD;
sistem de numărare călători;
sistem supraveghere video interioară și exterioară;
sistem automat de taxare; 4 uși duble;
consum de energie mai mic cu aproximativ 40% față de troleibuzele vechi;
primul model de troleibuz la Cluj care, pe lângă recuperarea energiei de frânare în linia de contact, este dotat cu o nouă tehnologie de recuperare a energiei, prin folosirea de supercapacitori;
viteză maximă de circulație limitată electronic la 50 km/h;
prețul unui troleibuz: 2.102.455 lei/ buc + TVA (aproximativ 467.200 Eur + TVA)

Ultimele Stiri
abonare newsletter