Actualitate

Unul dintre cele mai bune spectacole din Israel, pe scena Festivalului de Dans Contemporan

Una dintre cele mai de succes companii de dans din Israel va performa, luni seara, la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Internaţional de Dans Contemporan, care a ajuns anul acesta la a treia ediţie.

Kamea, trupa înfiinţată de coregraful Tamir Ginz, va fi prezentă, în formula sa completă, de 12 dansatori, pe scena festivalului, cu spectacolul "Neverland", care spune povestea unei lumi post-apocaliptice, în care oamenii încearcă să reconstruiască şi să readucă speranţa în viitor.

"'Neverland' este în primul rând o operă estetică, cu o coregrafie intensă, sălbatică şi puternică. Frumuseţea emanată de corpurile dansatorilor vine în contrast cu urâţenia interioară a personajelor. Un spectacol de la care spectatorii vor ieşi cu foarte multe întrebări fără răspuns, dar copleşiţi", arată programul în care se prezintă spectacolele din festival.


"În seara aceasta (luni seara n.r.) va avea loc în cadrul festivalului cel mai bun spectacol de la acest moment din Israel, Tamir este deja un bun prieten al festivalului, practic festivalul a început acum trei ani cu el. Dansul contemporan, din nefericire, nu este atât de bine reprezentat în România, sunt foarte-foarte puţine producţii la noi în ţară, iar spectatorii confundă această formă de dans cu alte stiluri de dans. Câteodată unele show-uri tv prezintă spectacol despre care spun că sunt de dans contemporan, dar nu este aşa. Scopul nostru este acela de a le arăta oamenilor dansul contemporan autentic, pentru ca ei să înţeleagă şi să vadă care sunt diferenţele între această formă de artă şi alte dansuri", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, organizatorul festivalului, Sorin Dan.

Anul acesta, pe scena festivalului vor mai urca şi trupe din Ungaria şi România, iar în total vor fi prezentate publicului din Cluj cinci spectacole de dans contemporan. Scena principala a festivalului va fi cea a Operei Maghiare din Cluj.


Festivalul se va încheia în data de 10 noiembrie.

abonare newsletter