monitorulcj.ro Menu
Actualitate

DIICOT: Gaston, Nwakaeme, Galamaz şi Bornescu de la U Cluj nu au fost înregistraţi în contabilitate – rechizitoriu

Procurorii DIICOT au fost nevoiţi să claseze mai multe acuzaţii de delapidare în cazului lui Florian Walter şi a celorlalţi inculpaţi din dosarul delapidării clubului de Fotbal U Cluj şi nu au putut cerceta modalitatea de aducere a jucătorilor Mendy, Nwakaeme, Galamaz şi Bornescu, pentru că aceştia au evoluat în echipamentul echipei clujene fără să fie înregistraţi în documentele contabile.

Bornescu U Cluj foto arhiva Monitorul

Anchetatorii DIICOT arată, în rechizitoriul prin care l-au trimis în judecată pentru fapte de delapidare pe patronul clubului de fotbal U Cluj, Florian Walter, că aducerea în echipă a patru jucători de fotbal nu a putut fi investigată pe motiv că achiziţiile nu au fost înregistrate în evidenţele contabile.

"În cauză, cercetările au privit, iniţial, şi actele de delapidare cu privire la jucătorii de fotbal Mendy Gaston, Nwakaeme Anthony Nnaduzor, George Daniel Galamaz, Bornescu Mircea Alexandru, reţinute sub diferite participaţii în sarcina învinuiţilor Walter Florian, Mărginean Ioan şi Capră Daniel, însă din analiza documentelor contabile ale FC Universitatea Cluj şi a concluziilor raportului de constatare tehnico-ştiinţifică întocmit a rezultat că aceşti jucători nu au fost înregistraţi în evidenţa contabilă a clubului, întrucât figurau ca jucători liberi de contract la momentul când au ajuns la Clubul U Cluj”, arată procurorii DIICOT.


Anchetatorii susţin că nu se poate stabili că aceşti jucători pot fi încadraţi în categoria activelor societăţii, pentru a putea fi făcută o legătură de cauzalitate între acţiunea de cedare a acestora cu titlu gratuit către Clubul Petrolul Ploieşti şi generarea unui prejudiciu direct în dauna FC Universitatea Cluj.

Astfel, procurorii au dispus retragerea acestor acuzaţii din conţinutul infracţiunii continuate de delapidare, puse în sarcina lui Florian Walter şi a celorlalţi inculpaţi.


Florian Walter a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Cluj pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare, cu consecinţe deosebit de grave, în dosarul delapidării clubului de fotbal Universitatea Cluj. Acesta este acuzat că, împreună cu ceilalţi trei inculpaţi din dosar, a transferat, cu titlu gratuit, 11 jucători de valoare ai clubului la FC Petrolul Ploieşti SA.

Procurorii DIICOT Cluj l-au trimis în judecată pe Florian Walter pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi delapidare, cu consecinţe deosebit de grave.


Totodată, au fost trimişi în judecată şi Daniel Capră, Ioan Mărginean şi Marius Adrian Nicolae.

”În cursul anului 2012, în timp ce deţinea calitatea de director general şi acţionar majoritar în cadrul FC Universitatea Cluj SA, inculpatul Walter Florian a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat împreună cu inculpaţii Mărginean Ioan şi Capră Daniel, grup care a fost sprijinit şi de către inculpatul Nicolae Marius Adrian şi care a avut ca scop realizarea unui plan infracţional prin care, în urma comiterii unei infracţiuni de delapidare în dauna FC Universitatea Cluj SA, urmau să fie obţinute în mod ilicit beneficii materiale pentru FC Petrolul Ploieşti SA, club în care inculpatul Walter Florian avea un interes direct, deoarece deţinuse calitatea de  administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie”, se arată în comunicatul DIICOT.


”În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii până la concurenţa valorii prejudiciului cauzat în dauna FC Universitatea Cluj SA, în sumă de 2.494.375 euro, echivalentul a 11.121.562 lei”, potrivit DIICOT.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Cluj.


Mai multe detalii despre acest subiect aici.