Actualitate

Sute de programatori se luptă la Cluj la primul festival al tehnologiei din Transilvania

Primul festival al tehnologiei din Transilvania, TechFest, oferă ocazia programatorilor din toată țara să participe la un maraton de 50 de ore în cadrul căruia să dezvolte aplicații mobile.

Programatorii vor participa la un maraton de 50 de ore în care vor dezvolta aplicații mobile. Sursa foto: www.defensetech.org Programatorii vor participa la un maraton de 50 de ore în care vor dezvolta aplicații mobile. Sursa foto: www.defensetech.org

Sute de persoane sunt așteptate la Cluj, între 11 și 20 noiembrie, pentru a-și testa capacitățile la maratonul MegaHack, dar și pentru a vedea cu ce idei vin alți IT-iști.

Potrivit lui Cristian Dascălu, organizator TechFest, evenimentul va reuni la Cluj-Napoca programatori, antreprenori și pasionați de cele mai noi tehnologii.


„TechFest, primul festival al tehnologiei din Transilvania, începe cu MegaHack, unde sute de programatori și pasionați de IT sunt așteptați să rezolve și să dezvolte, în echipe, circa 25 de aplicații mobile propuse de partenerii festivalului. Maratonul de codare va dura 50 de ore non-stop, oferim posibilitatea celor înscriși să rămână peste noapte, orele de somn vor fi limitate”, a spus Cristian Dascălu.

Între aplicațiile care vor fi dezvoltate în cursul acestui maraton se numără una care permite emiterea unei facturi fiscale prin comandă vocală.


O altă competiție din cadrul TechFest va fi Transilvania DemoDay, în cadrul căreia vor fi prezentate 20 de start-up-uri unor investitori, pentru a ajuta astfel industria să se dezvolte, iar tinerii creatori de aplicații să își poată întâlni eventualii parteneri de afaceri.

Festivalul mai include și două conferințe dedicate industriei IT — TechTalks și CodeCamp Conference. Aceste evenimente prilejuiesc IT-iștilor care trăiesc în România întâlnirea cu invitați de la companii din străinătate, cum ar fi Google, LinkedIn, Springer Nature, VectorWatch, Microsoft, Amazon, dar și de la firme românești din domeniu. TechFest se desfășoară la Cluj-Napoca între 11 și 20 noiembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter