Actualitate

Dacian Cioloş: "Generaţiile viitoare de dezvoltare economică în toate domeniile nu vor putea trece pe lângă aportul domeniului IT. Aveţi la Cluj un potenţial extraordinar".

Patru actuali şi foşti miniştri ai Educaţiei şi premierul Dacian Cioloş au fost prezenţi luni, la Cluj, la inaugurarea unui institut de horticultură. Primul ministru le-a recomandat celor de la USAMV Cluj-Napoca să încerce să beneficieze şi de aportul unor alte industrii, menţionând domeniul IT, prin care Cluj-Napoca este recunoscut la nivel naţional.

“Cred că generaţiile viitoare de dezvoltare economică în toate domeniile nu vor putea trece pe lângă aportul domeniului IT. Aveţi la Cluj un potenţial extraordinar în acest domeniu. Vorbim deja de o industrie - industria 4.0, industrii care se bazează pe tehnologii de vârf, pe tehnologia numerică. Sunt convins că şi în agricultură, în sectorul agro-alimentar, în ştiinţele vieţii în general este un sector care poate să revoluţioneze acest domeniu", a declarat premierul.

De asemenea, Cioloş a subliniat că România nu trebuie să încerce să recupereze decalajul pe care îl are faţă de ţările vecine în domeniul horticulturii, ci să încerce să inoveze.


"Nu trebuie să ne punem problema cum să recuperăm decalajul, ci cum să trecem într-o nouă etapă. Nu cred că mai trebuie să ne luptăm cu aceleaşi instrumente pentru a recupera acest decalaj, ci trebuie să inovăm, trebuie să găsim noi modalităţi prin care să putem produce folosind toată disponibilitatea tehnologică din momentul de faţă şi să avem chiar curajul să facem lucruri pe care alţii nu le-au făcut. Cred că în felul acesta putem progresa şi noi şi să creăm valoare adăugată, dar în acelaşi timp putem contribui şi la evoluţia în acest domeniu", a afirmat premierul.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter