Actualitate

Caz şocant la Dej: câine mort găsit ars. Poliţiştii au deschis DOSAR PENAL. Imagini cu un puternic impact emoţional

Caz revoltător semnalat de o asociaţie pentru animale. Corpul unui câine a fost găsit mort, cu pielea arsă.

Corpul decedat al câinelui a fost găsit duminică la Dej, în jurul amiezii. Voluntarul unei asociaţii care se ocupă de îngrijirea animalelor se plimba pe dig împreună cu animalul său şi l-a zărit pe bietul căţel, fără suflet.

“Revoltător! În cursul zilei de azi (n.red.: duminică) un voluntar al asociaţiei noastre îşi plimba câinii pe dig, dar în zona fostului ştrand a găsit acest câine ars. Locul în care se află nu este cel în care a fost incendiat, alte urme se afla chiar lângă Rex Park. Probabil săracul a fugit după ce i-au dat foc şi până acolo a reuşit să ajungă. Câinele era de talie medie spre mare, alb cu pete negre pe spate. Nu are microcip. Oferim recompensă pentru orice informaţie care ne ajută la prinderea şi pedepsirea vinovatului”, au declarat reprezentanţii Asociaţiei Anima Pro Terra pe Facebook.


A murit în chinuri groaznice

Cel mai probabil, câinelui i s-a dat foc într-o anumită locaţie şi a fugit cu flăcările pe el până a murit. Reprezentanţii asociaţiei care au descoperit câinele susţin, din proprie experienţă, că şansele pentru prinderea făptaşului sunt foarte mici. De asemenea, Georgeta Danciu, membru fondator al Asociaţiei Anima Pro Terra, spune că zona în care a fost găsit corpul câinelui este rău famată, iar arsurile de pe câine sunt “ciudate”.

“După ce am fost anunţată de voluntarul nostru m-am dus şi eu acolo să-i caut microcipul la câine, dar nu-l avea. Locul unde a fost găsit câinele era foarte vizibil. O să fie destul de greu de identificat făptaşii. Lângă câine a fost găsită şi o sticlă de diluant. Sticla de diluat dacă se găsea din ce magazin a fost cumpărată şi de către cine poate l-ar fi găsit pe făptaş, dar la noi nu prea sunt astfel lucruri. De amprente şi alte detalii nici nu cred că are rost să mai vorbim. Eu ştiu asta pentru că am mai solicitat amprentele la Poliţie şi mi s-a spus că m-am uitat la prea multe filme. În zona în care a fost descoperit câinele sunt şi foarte multe persoane fără adăpost şi care se droghează. Arsurile câinelui sunt foarte ciudate. Este ars un picior din spate, burta şi capul. Pe un alt picior se putea observa ceva urmă de material, ca un fel de sac. Dacă ar fi fost introdus într-un sac ar fi trebuit să se găsească resturi din sac. Ne-am uitat prin zonă şi nu era nimic. Şi nu se vede să fi fost arsuri în locul în care a fost găsit cadavrul. Nu este pârlită deloc iarba în jur. Noi am găsit un loc chiar la intrarea pe dig în care iarba era pârlită şi se vede că nu a fost făcut foc de către cineva şi să spui că un om fără adăpost a încercat să facă un foc să se încălzească. Este efectiv numai pârlită iarba. Ne-am gândit că cel mai probabil acolo i-ar fi dat foc la câine şi ar fi luat-o la fugă de durere. Noi am mai găsit câini arşi şi împuşcaţi, aproximativ în urmă cu trei ani când a fost cazul Ionuţ Anghel. Oamenii îşi făceau dreptate singuri. Când prindeau un câine, că era vinovat, că nu era vinovat, se răzbunau”, a spus Georgeta Danciu, membru fondator al Asociaţiei Anima Pro Terra.


Dosar penal deschis de poliţişti

Poliţiştii s-au autosesizat în acest caz şi au deschis un dosar penal.

„Poliţiştii s-au autosesizat în acest caz. Conform Legii 205/2005 privind protecţia animalelor s-a efectuat de dimineaţă cercetarea la faţa locului continuându-se investigaţiile pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.


După ce poliţiştii au efectuat cercetarea la faţa locului cadavrul câinelui a fost ridicat şi urmează ca un inspector de la Direcţia Sanitar Veterinară să verifice dacă animalul avea CIP şi dacă poate fi identificat proprietarul câinelui. Ulterior, cadavrul câinelui va fi dus la Universitatea Sanitar Veterinară pentru autopsie şi pentru a se afla cauza care a dus la decesul acestuia.

Ce riscă făptaşul?

Conform legii, cel care i-a dat foc la câine riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la un an sau o amendă.


Reacţii dure în mediul online

Internauţii au avut reacţii dure după ce au văzut pozele cu animalul mort.

“Ce suflet pot avea unii? Se numesc animale. Trasă pielea de pe ei şi pusă sare să rabde şi să sufere ca bietele sufleţele pe care le chinuiesc”, a spus Dorina Popa pe Facebook.


“Deci nu pot să cred că există asemenea «oameni». Mi-e greaţă pur şi simplu între cine trăim... Mă consolez cu gândul că undeva şi cândva o să plătească pentru tot răul făcut”, a menţionat Sintejudean Alexandra.

“Dacă cumva îl prindeţi să mă anunţaţi că pe cuvânt că îl rup în bătaie înainte să meargă la poliţie! Nenorociţi de oameni”, a spus şi Alex Pop pe Facebook.

Ultimele Stiri
abonare newsletter