Actualitate

Primăria Cluj a suspendat activitatea a cinci service-uri auto. Ce nereguli s-au găsit

Poliţişti locali şi angajaţi ai Registrul Auto Român (RAR) au desfăşurat marţi o amplă acţiune de verificare a atelierelor de reparaţii şi dezmembări auto care funcţionează pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei, au fost verificaţi 16 agenţi economici, persoane fizice şi juridice, în ceea ce privește “deţinerea autorizaţiei tehnice, respectarea domeniului de autorizare, deţinerea acordului de funcţionare şi a aprobării de orar eliberat de municipalitate, respectarea regimului de colectare a deşeurilor”.

“În timpul controlului au fost depistate nereguli privind lipsa autorizaţiilor tehnice sau a acordului de funcţionare eliberat de primărie, nerespectarea domeniului de autorizare și a regimului de colectare a deşeurilor. Pentru neregulile constatate, au fost încheiate 14 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în 5 cazuri dispunându-se suspendarea activităţii. Alte 7 procese-verbale de constatare au fost încheiate de către angajaţii RAR. De asemenea, au fost lăsate 9 invitaţii pentru prezentare la sediul RAR în vederea începerii demersurilor necesare obţinerii autorizaţiilor tehnice”, se arată în documentul citat.


Verificările au fost realizate pe toată raza municipiului – Oașului, Lombului, Soporului, cartierul Zorilor sau Iris. Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la suma de 26.100 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter