Actualitate

Lucrările pe latura estică a Pieței Unirii, aproape gata. Vă place cum arată? - GALERIE FOTO

20 octombrie, termenul oficial de încheiere a modernizării laturii estice a Pieței Unirii, anunțat de primarul Emil Boc a fost depășit.

Încă o bucată din Piața Unirii este aproape modernizată. După latura sudică, a intrat în reparații latura estică. Deși termenul anunțat de primarul Emil Boc a fost 20 octombrie, data limită de încheiere a lucrărilor a fost depășită. “Lucrările la tronsonul Eroilor - Iuliu Maniu, de pe latura estică a Pieței Unirii, sunt pe ultima sută de metri și vor fi încheiate până în 20 octombrie. Au fost deja plantați un număr de 10 copaci, urmând să se continue plantarea de arbori, cu recomandarea arhitectului proiectantului general. A fost amenajată pista de bicicliști pe acest tronson, urmând a fi racordată cu strada Iuliu Maniu. Banda 1 de circulație a fost închisă pentru executarea lucrărilor la standul de taxi din zonă. Pe latura cu catedrala au fost trase cablurile și au fost realizate fundațiile și pământarea pentru stâlpii de iluminat. De asemenea, a fost montată piatră cubică și au fost amplasați stâlpișori pe toată lungimea segmentului”, a declarat Boc, săptămâna trecută.

Duminică, se observa că mai este de lucru. Au fost montate bănci, pista de biciclete este gata, iar dalele sunt la locul lor.


Unii clujeni sunt nemulțumiți de modul în care a fost făcută pista pentru biciclete. Aceștia spun că se confundă cu trotuarul, ceea ce înseamnă că pietonii vor merge liniștiți pe pistă. “Am vizitat zona din Piaţa Unirii unde se lucrează la o nouă pistă (sau repoziţionarea pistei existente). Poziţionarea e una bună, segregat complet de taxiuri şi de trafic în general, însă am constatat cu dezamăgire că e pavată şi nu e covor asfaltic roşu, cum e pe Horea/Bariţiu. Cea mai mare problemă cu pavajul este aderenţa, care e zero pe acest tip de granit. E alunecos, foarte alunecos”, a scris un clujean pe pagina de facebook a primarului.

O altă problemă sesizată de clujean este faptul că se va confunda cu trotuarul. „O altă problemă e că nu se distinge faţă de trotuar. Şi pe una roşie merg liniştiţi pietonii, pe una la fel ca trotuarul probabil cu atât mai mult. E bine că se fac aceste investiţii, dar trebuie bine gândite. Bănuiesc că un pavaj costă mai mult decât un covor asfaltic de un singur strat, deci chiar nu înţeleg de ce s-a ales această soluţie”, a concluzionat bărbatul.

abonare newsletter