Actualitate

FOTO Start la râsete. A început Comedy Cluj

Cea de-a opte ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj a debutat vineri seară, la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca.

Câteva sute de clujeni au umplut sala cinematografului din Piaţa Mihai Viteazu la inaugurarea evenimentului, urmată de proiecţia filmului “Hunt for the Wilderpeople”, din Noua Zeelandă, care a câştigat 8 premii la festivaluri internaționale.

Aproape 150 de producţii cinematografice, de pe mai multe continente, fac parte programul celei de-a opta ediții a celui mai amplu festival de film dedicat comediei, din Europa! Lungmetrajelor li se adaugă scurtmetraje independente, scurtmetraje studențești, dar şi piese de teatru comic. Proiecţiile vor avea loc la Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria, Cinema City Iulius Mall, Cinema Dacia și Teatrul Național Cluj-Napoca. Bilete pentru toate evenimentele se găsesc la caseriile locațiilor și online pe eventbook.ro


În competiția pentru trofeul decernat “Celui mai bun film” concurează 8 comedii din Arabia Saudită, Italia, Germania, Filipine, Spania, Israel, Brazilia și Franța.

Una din noutăţile festivalului este secţiunea „Comedy Exotic”, în care vor putea fi văzute filme din țări despre al căror simț al umorului se ştie încă puţin: Kazahstan, Peru, Guatemala, Paraguay, Maroc și chiar Coreea de Nord - din care cu greu răzbate ceva în afara granițelor.


Actorul Răzvan Vasilescu, emblematic pentru lumea filmului și a teatrului din România, cu roluri memorabile înainte și după 1989, va fi laureatul Premiului de Excelență al Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj 2016. Trofeul îi va fi înmânat duminică 30 octombrie, la Gala de închidere de la Cinema „Florin Piersic”.

abonare newsletter