Actualitate

STUDIU Femeile sunt în medie cu 12 % mai nervoase la volan decât bărbații

Femeile sunt în medie cu 12 % mai nervoase la volan decât bărbații, susține un nou studiu, comandat de Hyundai Motor UK și preluat vineri de publicația britanică The Telegraph.

Cercetarea, efectuată pe un eșantion de 1.000 de șoferi britanici, și-a propus să determine în ce măsură sunetele, imaginile, mirosurile, atingerile și gusturile pot provoca răspunsuri emoționale în diferite scenarii de condus.

Participanții au fost observați pentru a fi evaluat modul în care aceștia reacționează la strigăte și la beep-uri, la un pasager care dă indicații sau la un șofer care nu semnalizează.


Potrivit The Telegraph, rezultatele au indicat că în toate scenariile de testare, femeile s-au dovedit mai nervoase la volan decât bărbații.

"Teoria evoluționistă sugerează că strămoașele noastre au trebuit să dezvolte un sentiment acut al pericolului (...), dacă peștera lor nu era apărată în timp ce bărbații se aflau la vânat". "Acest instinct al unui 'sistem de avertizare timpurie' este încă relevant azi, așa că șoferițele tind să fie mai sensibile la stimuli negativi, să se înfurie și să se frustreze mai repede", a explicat Patrick Fagan, psiholog la Universitatea Goldsmiths din Londra.


Pe de altă parte, în ceea ce privește lucrurile care îi fac fericiți la volan, 84% dintre participanți au ales drumurile libere, 78% condusul în mediul rural, 69% condusul la mare și 54% cântatul la volan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter