Actualitate

Clujul european. Încă o întrecere europeană în inima Ardealului, în 2018

România va organiza Campionatele Europene de tenis de masă pentru de cadeți și juniori din 2018, la Cluj-Napoca, a anunţat Federația Române de specialitate. Este cea de-a treia competiţie continentală organizată de Cluj, după Eurobasket 2017 şi Campionatul European de Gimnastică, care va avea loc tot aici, în 2017.

Peste 1.200 de tineri jucători de tenis de masă sunt aşteptaţi în 2018 la Cluj-Napoca. FOTO Facebook FR de Tenis de Masă Peste 1.200 de tineri jucători de tenis de masă sunt aşteptaţi în 2018 la Cluj-Napoca. FOTO Facebook FR de Tenis de Masă

Decizia a fost luată marți de Comitetul Executiv al Federației Europene de resort, România câștigând competiția cu Cehia, transmite Agerpres. ''Bucuria este cu atât mai mare cu cât ultimul Campionat European de Juniori și Cadeți a avut loc în România în anul 1959, la Constanța. Mai mult decât atât, în 2018 sărbătorim centenarul Marii Uniri, Transilvania fiind un loc plin de încărcătură istorică și emoțională pentru toți românii. Nu în ultimul rând, 2018 este ultimul an de juniorat pentru multiplii noștri campioni Andreea Dragoman, Rareș Șipoș și Cristi Pletea, oferindu-le în acest fel oportunitatea de a face pasul către seniori acasă, în fața propriilor suporteri'', se arată în comunicatul forului național.

Susţinere locală

Pregătirea candidaturii pentru organizarea acestei competiții în România a implicat o muncă intensă în ultimele luni, un rol important avându-l ''susținerea necondiționată din partea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca'', aminteşte comunicatul Federaţiei de Tenis de Masă. Primarul Emil Boc a fost prezent și el la Budapesta, unde are loc competiţia europeană de seniori, pentru a susține candidatura României. "Întotdeauna gândul la o victorie de asemenea anvergură este mai intens decât expresia bucuriei în sine după obținerea acesteia. Deja conștientizăm responsabilitatea ce ne revine și suntem pregătiți, mai mult ca oricând, să facem față acestei provocări!", a declarat Cristi Romanescu, președintele Federației Române de Tenis de Masă.


Peste 1.200 de participanţi

Anunţul privind organizarea Europeanului de tenis de masă la cadeţi şi juniori a fost postat şi pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, unde reprezentanţii municipalităţii le mulţumesc organizatorilor pentru alegerea făcută. La Sala Polivalentă vor fi prezenţi aproximativ 1.200 de participanti din 40 de ţări. Campionatul European de tenis de masă la cadeţi şi juniori a fost organizat anul acesta în Croaţia, la Zagreb, iar în trecut a fost găzduit de oraşe ca Moscova, Bratislava, Istanbul, Budapesta, Paris, Atena, Ljubljana, Kazan şi Ostrava.

abonare newsletter