Actualitate

Walking Month, la final. Monitorul de Cluj a primit Premiul Puterea Faptelor Bune

Echipa Monitorul de Cluj (Mihaela, Gabriela, Paul și Mihai) a fost singura din presă care a participat activ în cadrul campaniei caritabile Walking Month şi a făcut o donaţie pentru copiii cu dizabilităţi.

Campania caritabilă prin care 1.444 clujeni au mers pe jos pentru a ajuta copiii cu dizabilităţi locomotorii de la Grădiniţa Specială Malteză a ajuns la final. Participanţii au făcut 480.057.075 de paşi într-o lună, adică mai mult decât distanţa de la Pământ la Lună. S-au ars calorii cât pentru nouă tone de ciocolată. Echipa de pe locul I a contabilizat aproape 7 milioane de paşi. Locul I a fost ocupat de echipa V.A.M.A. cu 6.950.535 de pași, urmată de Ultra Runners Team cu 6.801.535 de pași și Toboșarii cu 6.737.478 de pași.  

„Pășim pentru ca ei să poată păși” a fost sloganul celei de-a doua ediții a concursului caritabil Walking Month, care s-a derulat în perioada 12 septembrie – 9 octombrie.


Conceptul concursului este unul simplu: echipe de patru persoane au concurat, timp de o lună, încercând să meargă cât mai mult pe jos în timpul activităților cotidiene, pentru a câștiga premiile oferite de organizatori și parteneri.

În urma participării tuturor celor peste 1.400 de clujeni s-au adunat aproximativ 132.136 lei, bani care vor fi folosiţi pentru terapia copiilor de la Grădiniţa Specială Malteză. 


Doamnele sunt cele care au răspuns cel mai ușor invitației de a adopta un stil de viață sănătos: din totalul participanților, 855 sunt femei. Domeniile de activitate ale participanților sunt extrem de diverse – chiar dacă aproape jumătate din cei înscriși lucrează în domeniul IT, vor concura la Walking Month ingineri, avocați, psihologi, bucătari, hairstylists, jurnaliști, fotografi, specialiști în resurse umane, economiști, elevi și studenți. Deși concursul este organizat la Cluj, printre cei înscriși sunt și persoane din Sibiu, București și Iași, dar și participanți din afara României, din țări precum Anglia, Irlanda și Portugalia.

Walking Month a avut prima ediție deschisă pentru comunitate anul trecut. În 2015, aproape 600 de clujeni s-au înscris în competiție și au făcut împreună aproape 173 de milioane de pași. Distanța parcursă de aceștia ar fi acoperit de 3 ori circumferința Pământului, dar a făcut ceva mult mai important: a adunat 42.000 de lei care au fost donați pentru dotarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență pentru copii din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter