Actualitate

Gabriel Oprea, audiat la DNA pentru ucidere din culpă

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, s-a prezentat, luni dimineaţă, la sediul DNA după ce, vineri, preşedintele Klaus Iohannis a avizat cererea procurorilor de urmărire penală pentru ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a declarat, luni, după audierea la DNA, că le cere iertare membrilor familiei poliţistului Bogdan Gigină, dar că maşina în care se afla la momentul accidentului avea o viteză sub 60km/h, precizând că "nu venea de la cârciumă".

"Am fost chemat în calitate de suspect. Este o mare tragedie. Eram în timpul serviciului, veneam de la instituţie publică şi a căzut aici, la câteva sute de metri. Nu se grăbea nimeni. În urma cercetărilor, şi maşina mea şi maşina de poliţie care ne însoţea erau sub 60 km/h. Cer iertare familiei, ştiu ce înseamnă să ai un deces în familie, am trecut prin aşa ceva. Nu veneam de la restaurant, nu veneam de la cârciumă. Eram în timpul serviciului. În acea zi veneam de la mai multe instituţii, asta era procedura. Nu era vorba de un orgoliu, cât am fost ministrul Apărării, am mers cu maşina mea, pe benzina mea. Nu mi-a trebuit maşină de la instituţie. Când am venit la ministerul de Interne, am vrut să am maşina mea. Mi s-a spus foarte clar că sunt alte reguli la MAI. Acest regulament este din anul 2000, prin care ministrul de Interne, mai mult, ministrul de stat sau vice prim-ministrul are protecţie şi pază 24 de ore din 24. Nu am folosit 24 din 24", a declarat luni fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, la ieşirea de la DNA.


Gabriel Oprea a precizat că maşina în care se afla în seara accidentului a oprit după ce poliţistul Bogdan Gigină a căzut, dar că un alt poliţist, de pe maşina care îi însoţea, "le-a făcut semn să plece", fostul ministru adăugând că nu şi-a dat seama de accident.

"Este o tragedie prin care trebuie să trec cu demnitate. Este foarte greu. Şi pentru părinţii lui Bogdan, care şi-au îngropat copilul...Este un mesaj de unitate, de cât de grea este această meserie de poliţist, de jandarm. Eram la muncă, nu aveam viteză şi s-a întâmplat această tragedie. S-a oprit maşina, iar poliţistul de pe maşină care ne însoţea, care era şi naşul lui Gigină, ne-a făcut semn să plecăm. Ulterior a venit Parchetul şi... Au insistat (să plece de la locul accidentului -n.r.). Nu mi-am dat seama de accident. Nu am ştiut de accident. Există un consemn în care aghiotantul a aplicat acel consemn", a precizat Oprea.


Fostul ministru de Interne a declarat că a aflat de accident după aproximativ un sfert de oră.

Gabriel Oprea s-a prezentat, luni dimineaţă, la sediul DNA după ce, vineri, preşedintele Klaus Iohannis a avizat cererea procurorilor de urmărire penală pentru ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale pentru ucidere din culpă a lui Gabriel Oprea în dosarul morţii lui Bogdan Gigină a ajuns miercuri la Preşedinţie. În prima fază, cererea a fost trimisă Senatului României însă plenul acestei camere a respins-o. Ulterior, sub presiunea protestelor, Gabriel Oprea a demisionat din Parlamentul României, astfel că procurorii au revenit cu o a doua cerere, adresată lui Klaus Iohannis, potrivi legii răspunderii ministeriale.

Etichete: gabriel oprea
Ultimele Stiri
abonare newsletter