Actualitate

Unul din cei mai apreciați pianiști români concertează deseară la Filarmonică. Vezi programul

Unul din cei mai apreciați pianiști români, Dan Grigore, este solistul invitat al concertului din această seară de la Filarmonica de Stat Transilvania. Dirijor va fi maestrul Lawrence Foster. Reprezentația, parte a festivalului Toamna Muzicală Clujeană, este dedicată lui Emil Simon, fost dirijor permanent al instituției.

FOTO festivalenescu.ro FOTO festivalenescu.ro

Concertul va avea loc astăzi, sâmbătă, de la ora 19, la Colegiul Academic al UBB. Programul evenimentului include prima audiţie absolută a lucrării „Heraldica”, de Cornel Ţăranu. Va urma Rapsodia pe o temă de Paganini, de Rahmaninov, cu Dan Grigore la pian, Suita nr. 3 pentru orchestră, în Sol major, de P.I. Ceaikovski, care va încheia seara.

Bilete mai pot fi procurate cu o oră înainte de reprezentaţie, de la sala de concert a Colegiului Academic, de pe strada Mihail Kogălniceanu.


Lawrence Foster

Născut în 1941 la Los Angeles, într-o familie de origine română, Lawrence Foster a colabotat cu mari Orchestre ale lumii și a condus mai multe ansambluri din străinătate. El este totodată un promotor al creaţiei lui George Enescu, fiind directorul artistic al Festivalului Enescu de la Bucureşti între 1998 şi 2001. În ianuarie 2003, a fost decorat de Preşedintele României cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofiţer pentru promovarea muzicii româneşti.


Dan Grigore

Dan Grigore este privit de critica internațională în rândul marilor pianiști ai lumii, fiind considerat unul dintre cei mai mari muzicieni români. Pianist, profesor universitar, eseist, om de radio și televiziune, este un reper al secenei culturale românești din ultima jumătate de veac. A concertat cu dirijori de renume și a format la rândul său pianiști cu o carieră internațională. Dan Grigore este Doctor Honoris Causa al Universității de Arte „George Enescu” din Iași, a primit prima distincție oficială din cariera sa din partea Guvernului Francez în 1999 – „Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor”, fiind decorat cu cea mai înaltă distincție a Statului Român, Marea Cruce a Ordinului „Steaua României” și a fost învestit de către Majestatea Sa Regele Mihai cu titlul de „Pianist al Casei Regale”, conferindu-i-se decorația regală „Nihil Sine Deo”.

 


Sâmbătă, 15 octombrie, ora 19, Abonament 3

Colegiul Academic


Concert simfonic

In memoriam Emil Simon


Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”

Invitați:

Lawrence Foster dirijor

Dan Grigore pian

Program:

Cornel Ţăranu

Heraldica, p.a.a.

Serghei Rahmaninov

Rapsodia pe o temă de Paganini, op. 43

Piotr Ilici Ceaikovski

Suita nr. 3 pentru orchestră, în Sol major, op. 55

Ultimele Stiri
abonare newsletter