Actualitate

Atenție, se experimentează! Sens giratoriu, posibil doar provizoriu, pe cea mai abruptă stradă din Cluj

Un nou sens giratoriu a fost amenajat în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca, însă măsura ar putea avea doar un caracter provizoriu.

Strada C.A. Rosetti (în dreapta) are un grad de înclinare de 20%. FOTO Google Maps Strada C.A. Rosetti (în dreapta) are un grad de înclinare de 20%. FOTO Google Maps

“Primăria municipiului Cluj-Napoca a amenajat un sens giratoriu la intersecția străzilor Eremia Grigorescu- C.A. Rosetti. Astfel, pe cele trei intrări în intersecție, toate autovehiculele vor ceda prioritatea de trecere celor care circulă din partea stângă”, au anunțat reprezentanții Biroului Mass-Media al Primăriei Cluj-Napoca.

Nu vă fixați prea tare imaginea în memoria vizuală... măsura ar putea avea un caracter temporar, conform municipalității:


“Noul sens giratoriu va avea inițial un caracter experimental, urmând ca ulterior, daca își va dovedi eficiența, să devină permanent. Măsura  are ca și scop fluidizarea circulației și a fost aprobată în Comisia Municipală de Sistematizare a Circulației Rutiere și Pietonale”, se arată în comunicat.

Stradă aglomerată

Straa C.A. Rosetti este cea mai abruptă arteră din Cluj-Napoca – grad de înclinare de 20% - și face legătura între cartierele Grigorescu și Gruia. Joncțiunea arterei cu Eremia Grigorescu se face chiar în fața sediului Direcției Județene pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj. În special seara, sensul de coborâre de pe Rosetti devine foarte aglomerat. Aglomerația este întreținută și de faptul că drumul cu prioritate fiind până acum Eremia Grigorescu, astfel că noul sens giratoriu ar putea decongestiona, parțial, traficul rutier în zonă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter