Actualitate

Taximetriștii din Aeroportul Cluj, luați "la puricat". Ce amenzi s-au aplicat

Polițiștii locali în colaborare cu jandarmi și polițiști, au efectuat un control amplu privind modul în care se desfășoară activitatea de taximetrie în incinta aeroportului Cluj-Napoca și în imediata apropiere a acestuia.

Mai mulți comercianți, respectiv taximetriști, au fost amendați cu o sumă totală de 6.000 de lei, de către polițiștii locali din Cluj-Napoca, în urma unor acțiuni desfășurate între 10-13 octombrie.

La acțiunile care au vizat, pe de o parte combaterea comerţului în locuri neautorizate și verificarea respectării normelor de comerţ în pieţe, iar pe de alta respectarea prevederilor legale privind activitatea de taximetrie, au participat poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială și de la Serviciul Ordine şi siguranţă publică au desfășurat în această săptămână mai multe acțiuni de control în colaborare cu poliţişti de la Secţia 2 Poliţie şi Secţia 4 Poliţie, jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj şi poliţişti din cadrul Poliţiei Transporturi.


Verificările privind combaterea comerţului în locuri neautorizate și verificarea respectării normelor de comerţ în pieţ au avut loc pe 10 octombrie, în Piaţa Mihai Viteazu, str. Ploieşti, str. Croitorilor, str. Argeş, Piaţa Mărăşti – pe domeniul public şi în incinta pieţei.

“Au fost întocmite 8 procese-verbale de constatare a contravenţiei, în valoare de 3.100 lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 republicată, ale Legii nr. 145/2014 şi ale H.C.L. nr. 150/2009, pentru comerţ în loc neautorizat, neetichetarea corespunzătoare a produselor agricole comercializate, lipsa buletinelor de verificare metrologică pentru cântare, lipsa registrului unic de control”, arată reprezentanții Biroului Mass-Media al Primăriei Cluj-Napoca, într-un comunicat de presă.


Control în aeroport

O altă acțiune de control, vizând respectarea prevederilor legale privind activitatea de taximetrie - deţinerea autorizaţiilor prevăzute de lege, afişarea tarifelor practicate, utilizarea aparatelor de taxat verificate metrologic; respectarea standurilor aprobate, a avut loc pe 13 octombrie, în incinta Aeroportului Cluj-Napoca. Verificarea s-a făcut în baza Legii nr. 38/2003 cu modificările şi completările ulterioare și a H.C.L. nr. 109/2010, informează municipalitatea clujeană.


“Măsuri: s-au încheiat 10 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 2.975 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 109/2010 şi ale O.U.G. nr. 195/2002 cu modificările şi completările ulterioare, pentru: lipsă atestate profesionale, lipsă asigurare de bunuri şi persoane, staţionare neregulamentară şi nerespectarea standurilor aprobate. De asemenea au fost aplicate şi puncte de penalizare conducătorilor de autovehicule staţionate neregulamentar”, se arată în comunicatul citat.

Mai mulți comercianți, respectiv taximetriști, au fost amendați cu o sumă totală de 6.000 de lei, de către polițiștii locali din Cluj-Napoca, în urma unor acțiuni desfășurate între 10-13 octombrie.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter