Actualitate

Renault lansează Noul Megane Sedan în România – GALERIE FOTO

Megane Sedan a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris la sfârșitul lunii septembrie. Noua generație adoptă un design dinamic, dar elegant, și oferă un pachet tehnologic unic, caracteristic modelelor din segmentele superioare.

Noul model propune un nivel de echipare şi un pachet de tehnologii unice în segment. Directorul Coordonator de Vânzări de la Dacia – Renault – Nissan, Călin Abrudan, a vorbit pentru Monitorul de Cluj despre noul model.

Reporter: Cu ce se distinge noul model de concurenţii săi?


Călin Abrudan: Noul model beneficiază de calitățile dinamice (șasiu, tren de rulare, gamă de motoare), confortul și tehnologia versiunii cu cinci uși. Interiorul este spațios și confortabil pentru toți pasagerii.

Cu design-ul său dinamic și seria de echipamente și tehnologii de segment superior, noul model vine cu o propunere inovatoare care îi permite să se poziționeze ca punct de reper în categoria berlinelor compacte. Însă noul Megane Sedan este mult mai mult decât o versiune cu patru uși a modelului, acesta se distinge de concurenții săi prin proporțiile sale și  design-ul ce se apropie de silueta unui coupé.


R.: Ce elemente de design rafinate mai are maşina?

C.A.: Ca performanță unică în segmentul berlinelor compacte, noul model oferă o trapă din sticlă panoramică, ce permite pătrunderea luminii naturale în habitaclu atât către pasagerii din față, cât și către cei din spate. Văzut din exterior, acoperișul panoramic creează o legătură între parbriz și fereastra din spate și subliniază designul rafinat al modelului.


R.: Ce tehnologie este folosită pentru lumini?

C.A.: Noul model moștenește multe elemente stilistice de la versiunea hatch, care îi permit să se diferențieze de restul modelelor din segment. Proporțiile sale desenează o siluetă elegantă, iar identitatea luminoasă specifică blocurilor optice față, în forma literei C, contribuie la aspectul dinamic al modelului. Pe versiunile superioare, maşina dispune de blocuri optice dotate cu tehnologie LED Pure Vision, ce comută automat între funcția de autostradă/oraș și lumini de zi 3D cu tehnologia Edge Light.


R.: Poate şoferul să-şi seteze maşina în funcţie de nevoi?

C.A.: Versiunea Sedan propune, de asemenea, sistemul multimedia R-LINK 2, un adevărat centru de comandă cu un touchscreen de 8,7 inch. Tehnologia inclusă în sistemul Multi-Sense permite personalizarea comportamentului mașinii, cu ajutorul a patru moduri pre-programate: Neutru, Sport, Confort, Eco și un mod „Perso” care poate fi setat de către șofer. Fiecare mod, accesibil din sistemul multimedia R-LINK 2 sau direct de pe consola centrală, gestionează răspunsul motorului, schimbarea de viteze a cutiei EDC, opțiunile de confort ale habitaclului, ambianța luminoasă și variația efortului volanului. De asemenea, climatizarea este automată și volanul este încălzit.


R.: Ce caracteristici are portbagajul?

C.A.: Noul Megane Sedan oferă în funcție de versiunea de echipare și beneficii care fac viața mai ușoară, ca de exemplu: Easy Trunk Access (ETA) - un sistem unic în segment pentru deschiderea hands-free a portbagajului, prin detectarea mișcării piciorului sub bara de protecție spate şi  un volum impresionant de până la 550 dm3.

R.: Unde pot vedea şi testa clujenii noul model?

C.A. : Îi invităm pe clujeni în acest week-end la showroom-ul nostru de pe Calea Turzii nr. 253-255 din Cluj pentru teste, prezentări statice, prezentare concesiune şi pentru concursuri cu premii în cadrul acţiunii „Porţi deschise”. 

Noul model are un preţ de pornire de 14.800 de euro.

Motorizările noului model

Noul MEGANE Sedan propune o gama largă de motorizări:

Energy 1.5 dCi 90, cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte

Energy 1.5 dCi 110, cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte

Energy 1.5 dCi 110 EDC cu transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC cu 6 trepte 

Energy 1.6 dCi 130 cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte

Sce 115 cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte

Ultimele Stiri
abonare newsletter