Actualitate

Clujul ar putea să rămână fără un viceprimar. Anna Horvath trebuie să demisioneze din funcţie.

Viceprimarul UDMR, Anna Horvath a fost pusă sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 10 octombrie.

Clujul ar putea să rămână fără un viceprimar. Anna Horvath trebuie să demisioneze din funcţie Clujul ar putea să rămână fără un viceprimar. Anna Horvath trebuie să demisioneze din funcţie

Dacă a fost pusă sub control judiciar înseamnă că, Anna Horvath trebuie să îşi dea demisia din funcţie pentru perioada când se află sub control judiciar. Potrivit legii, pe perioada cât se află sub control judiciar, inculpata trebuie să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv activitatea de viceprimar al municipiului Cluj Napoca.

De asemenea, trebuie să nu nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,


Vot în Consiliul Local

În cazul în care se va ajunge la o demisie din partea viceprimarului Anna Horvath, potrivit Legii 215 a administrației publice locale, Clujul ar putea rămâne cu un singur viceprimar.

“Dacă se va ajunge la o demisie, postul devine vacant și se va nominaliza, iar Consiliul va vota un alt viceprimar, dacă se va ajunge în această situație… Dacă cineva își dă demisia din funcția de viceprimar, legea prevede doi viceprimari pentru municipiul Cluj Napoca, în cazul acesta sigur, trebuie făcute demersurile legale pentru ocpuarea acelui post de viceprimar”, a explicat liderul UDMR Cluj, Csoma Botond, jurist de profesie.


Viceprimarul UDMR este cercetată pentru trafic de influenţă. “În perioada februarie – mai 2016, inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice.

Derularea acestui proiect imobiliar presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unui certificat de urbanism, confirmarea unui aviz de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizației de construire.

Pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcționari cu atribuții în domeniul urbanismului și autorizării lucrărilor de construcții, inculpata Horvath Anna a pretins omului de afaceri procurarea și remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale.

Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma încheierii unui contract de sponsorizare, urmând ca viceprimarul Horvath Anna să indice omului de afaceri datele de identificare ale unei persoane juridice cu care să fie încheiat acest contract.

De asemenea, în același context, inculpata Horvath Anna a promis că și după alegerile locale îl va ajuta pe același om de afaceri și în cazul altor proiecte imobiliare în care acesta din urmă avea interese economice”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii nu au făcut public numele omului de afaceri, dar, pe surse se vehiculează că ar fi vorba de Fodor Zsolt. Acesta a primit autorizaţie pentru construirea unui complex imobiliar în Borhanci şi pentru amenajarea unei terase în Piaţa Muzeului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter