Actualitate

Iohannis, despre indiciile de plagiat din cazul Kovesi: „Să meargă la CNATDCU”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după întrevederea pe care a avut-o cu Federica Mogherini, vicepreședintele Comisiei Europene, la Cotroceni, că presa i-a răstălmăcit cuvintele cu privire la indiciile plagiatului tezei de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

"Am observat şi eu că mi-au fost răstălmăcite cuvintele. Eu nu am spus că nu sunt indicii. Eu am spus că eu am plecat liniştit din discuţie fiindcă nu am avut eu indicii să cred că este o problemă. Eu nu am avut indicii, alţii dacă au să poftească să facă sesizări, să meargă la CNATDCU, oriunde doresc, dar să meargă la instituţiile abilitate", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, întrebat dacă pot fi considerate indicii în acest caz rezultatele date de unele software de detectare a plagiatului, evocate de anumite organizaţii ale societăţii civile, informează evz.ro. 

Klaus Iohannis a spus, miercuri seară, că Parchetul instanţei supreme trebuie să rezolve "foarte repede" dosarul privind acuzaţiile de plagiat care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, el precizând că l-a rugat pe procurorul general, Augustin Lazăr, ca "în timpul atribuţiilor să se ocupe ca aceste cercetări să fie făcute cu celeritate".


Șeful statului a mai afirmat că a discutat și cu șefa DNA despre acuzaţiile de plagiat şi că nu crede că există vreun motiv pentru care aceasta să demisioneze, dar că pot fi făcute reevaluări dacă lucrurile iau altă turnură. 

abonare newsletter