Actualitate

Ce poţi face mâine la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania

A treia zi a Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (4-9 octombrie) vine cu lansări de carte, concerte, întâlniri cu publicul şi decernarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Franco Moretti, invitat de onoare al FICT 2016.

Ce poţi mâine la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania Ce poţi mâine la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, partener al Festivalului Internațional de Carte Transilvania, vă invită la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Franco Moretti, Profesor Danily C. și Laura Louise Bell în științe umaniste la Universitatea Stanford din Statele Unite. Profesorul Franco Moretti va ține prelegerea: Abstraction, Patterns and Interpretation. New and Old in the Future of Humanities. Titlul îi este acordat în urma propunerii formulate de reprezentanții Facultății de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Laudatio va fi prezentat de Prof. dr. Mihaela Mudure. Ceremonia va avea loc joi în Aula Magna a UBB, la ora 11.00.

În intervalul orar 11.00-13.00 se desfăşoară lansările Festivalului  Întâlnirile Internaţionale de la Cluj, ediţia a VI-a – În căutarea autorului.


La ora 13.00 are loc o lansare de carte: Pe aripile visului de Stela-Maria Ivaneș (Editura Școala Ardeleană, Cluj-Napoca, 2016). Despre autoare și noua sa carte va vorbi poetul Horia Bădescu. 

 La ora 14.00 începe lansarea revistei „Poveşti de suflet” – Clujul trăieşte. În intervalul orar 16.00 – 17.00 au loc Convorbirile revistei Sinteza, dezbatere: Oameni în căutarea unei patrii. Sașii din Transilvania și povestea lor.  La ora 17.00 încep lansări de carte Libris Brașov: Semne de carte de Cristian Muntean (Libris Editorial, Brașov, 2015), Între lumi. Convorbiri cu Nicolae Steinhardt de Nicolae Băciuț (Libris Editorial, Brașov, 2016), Secretul crucii (Libris Editorial, Brașov, 2015) și Viață de împrumut (Editura Rao, București, 2016) de Doru Munteanu. Între orele 18.00 – 19.00, are loc lansare de carte Editura Tact: Grafice, hărți, arbori. Literatura văzută de departe de Franco Moretti, invitat de onoare al FICT 2016. Prezintă: Mihaela Mudure și Veronica Lazăr. Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.


La ora 19.00 începe evenimentul „Cărțile pe față”, lansare de carte: fOameni de Victor Miron (Editura Blink Print, Cluj-Napoca, 2016).

Ziua a patra de festival se încheie la ora 20.00 cu un concert Lipicioșii (combinație de muzică live, teatru și entertainment).

Ultimele Stiri
abonare newsletter