Actualitate

Dublă lansare de carte sub semnătura Ruxandrei Hurezean

Jurnalista Ruxandra Hurezean îşi lansează, joi, 6 octombrie, două volume despre istoria mai puţin cunoscută a saşilor din Transilvania, despre oameni în căutarea unei patrii, despre noi şi restul lumii, despre experienţe: „Povestea șasilor din Transilvania. Spusă chiar de ei” și „Criț – Istoria, poveștile și viața unui sat de sași”.

Dublă lansare de carte sub semnătura Ruxandrei Hurezean Dublă lansare de carte sub semnătura Ruxandrei Hurezean

Lansarea are loc joi, 6 octombrie 2016, ora 16:00 în Piaţa Unirii la cortul Festivalului Internaţional de Carte Transilvania.

Publicul va avea ocazia să o cunoască pe Sofia Folberth, protagonista unuia dintre volume. Are 94 de ani şi de la întâlnirea cu cititorii pleacă la avionul cu care migrează în fiecare an, pleacă să prindă berzele din urmă.


„Criț-Istoria, Poveștile și Viața unui Sat de Sași, se înscrie într-o serie superioară a genului microstoriei. Microstoria s-a născut din întâlnirea istoriei sociale cu antropologia specifică, iar rezultatul a fost extinderea unui studiu de caz în care au înflorit sau reînflorit valorile individualității , ale particularului răzbind mulțimea . Eminentul teoretician al istoriei culturale , Peter Burke, definește exact fenomenul : „Microscopul a oferit o alternativă atractivă telescopului, încuviințând reintrarea în istorie a concretului individual și a experienței locale”, a scris Emil Hurezeanu în prefaţă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter