Actualitate

Progres prea puţin vizibil la construirea parkingului Negoiu din Mănăştur - FOTO

Construirea parkingului Negoiu-Mehedinţi nu a ajuns nici măcar la jumătate, iar termenul de încheiere a lucrărilor bate la uşă.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că se lucrează la noul parking din Mănăştur. Ritmul de “creştere” a lucrării este extrem de lent. Progresul faţă de sfârşitul lunii iunie este aproape invizibil.

La sfârşitul lunii iunie, primarul Emil Boc a mers într-o vizită la şantierul parkingului Negoiu-Mehedinţi, o investiţie care ilustrează perfect modul cum se lucrează la stat: mai mult nu decât da. Boc s-a filmat împreună cu constructorul care a promis că până în 30 decembrie 2016 parkingul va fi gata. Atunci, şantierul ajunsese în stadiul de 40%, undeva la nivelul al doilea. Reprezentantul Construdava –Icco Energ (constructorul falimentar) promitea la întâlnirea cu Boc că până la sfârşitul anului va ridica încă cinci nivele.


Luni, 3 octombrie, la ora prânzului, parkingul era tot la nivelul doi, ceea ce înseamnă că în cele trei luni de la întâlnirea cu primarul, rezultatele muncii constructorului nu sunt vizibile. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat pentru Monitorul de Cluj că se lucrează, când au fost întrebaţi de stadiul lucrărilor. Nu au precizat însă care este stadiul lucrărilor, acum la trei luni de la noua promisiune a constructorului.

De ce nu a fost construit parkingul la timp

Emil Boc declara în iunie că termenul de finalizare a parkingului a fost anul 2015. Primarul se încurcă în termene, în anul 2012, imediat după câștigarea mandatului anterior anunțând că încheierea lucrărilor la parking a fost programată pentru sfârșitul anului 2013. Apoi, în 2013 declara că parkingul va fi gata la finalul lui 2014. Cum nu a fost respectat nici termenul din 2013, nici cel din 2014, nici cel din 2015, acum noul termen este 31 decembrie 2016.


“Din cauza intrării în insolvență a firmei de construcții, parkingul Negoiu nu a putut fi finalizat la termen, în 2015. Acord un ultim termen de grație, 31 decembrie 2016, pentru finalizarea acestui parking, sub rezerva rezilierii și organizării unei noi licitații”, afirma Boc în iunie.

De ce a preferat să lucreze cu o firmă în insolvenţă

Deși pe parcursul ultimilor trei ani, Construdava-Icco Energ a dovedit că nu este capabil să ducă la bun sfârșit această investiție, primarul a preferat să lucreze în continuare cu aceeași asociere. “O nouă licitație ar prelungi semnificativ finalizarea lucrărilor, de aceea optez în primul rând pentru varianta finalizării lui cu firma de construcții actuală, până la data de 31 decembrie a.c. Totuși, dacă graficul săptămânal și lunar prezentat de firma de construcții nu va fi respectat, voi proceda la rezilierea contractului, cu toate consecințele legate de întârzierea finalizării acestuia”, îşi argumenta primarul decizia.

abonare newsletter