monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Vasile Blaga, pus sub control judiciar. Copreședintele PNL demisionează din funcţia de conducere a partidului.

Vasile Blaga, anchetat de DNA pentru fapte de corupţie, a anunţat că îşi depune demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an. Blaga a fost audiat miercuri, la sediul DNA Ploieşti și a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

”În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acţiona în consecinţă şi îmi depun demisia din funcţia de co-preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, a anunţat Vasile Blaga.

Vasile Blaga a ieşit din sediul DNA Ploieşti după circa două ore de audieri şi a declarat că a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Vasile Blaga a fost audiat ca suspect într-un dosar de trafic de influenţă.

Conform aceloraşi surse, Vasile Blaga este suspectat că ar fi intervenit pentru atribuirea unor contracte preferenţiale, în perioada 2009 - 2012.