monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Medicul acuzat că și-a ucis iubita în Ungaria: Curtea Supremă a decis ca acesta să fie judecat în România

Judecătorii de la Curtea Supremă au hotărât ca Dan Stamatiu să nu fie predat autorităților din țara vecină și să fie judecat în România.

Decizia este una definitivă. Bărbatul urmează să fie judecat în țară, în dosarul în care este acuzat de trafic și deținere ilegală de armă letală, informează b1.ro.

Curtea de Apel Cluj a confirmat în urmă cu aproape două săptămâni mandatul european de arestare emis de autoritățile din Ungaria pe numele medicului român. Cu toate acestea, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea avocatei lui Dan Stamatiu că bărbatul să nu fie extrădat.


Deși a comis două crime în Ungaria, medicul Dan Stamatiu a fost eliberat de magistrații de la Înalta Curte, însă acesta nu s-a bucurat prea mult timp de libertate.

Magistrații au motivat decizia spunând că doctorul trebuie să fie judecat și să-și execute mai întâi pedeapsa pentru faptele săvârșite pe teritoriul României.


Imediat după ce a fost eliberat din arestul preventiv, Dan Stamatiu a fost dus de polițiști la audieri și reținut pentru 24 de ore în dosarul în care este judecat pentru trafic și deținere de arma letală.

Doctorul urmează să fie dus astăzi în fața judecătorilor de la Tribunalul Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Pentru aceste fapte, medicul ar putea primi până la cinci ani de inchisoare. Cand va ajunge însă în Ungaria, va fi judecat pentru omor deosebit de grav.

Dan Stamatiu a recunoscut că şi-a ucis fosta iubită şi pe soţul acesteia, după ce femeia l-a respins. Imediat după dublul asasinat, a fugit în România, dar a fost prins pe o stradă din Cluj.