Actualitate

Oprea: „M-am simţit hărţuit”

Gabriel Oprea a declarat, miercuri seara, că s-a simţit hărţuit în ceea ce priveşte cazul Gigină, susţinând că va renunţa la imunitatea politică înainte de alegeri.

„În scurt timp voi renunţa la această imunitate. Până la alegeri. Cred că a fost şi o capcană politică. Am văzut că toate partidele au votat acest lucru, ceea ce e un lucru neobişnuit. (...) Nu mai fac politică. Am cedat, trebuia sa fac la fel ca prima oara, să cer ridicarea imunităţii", a declarat Gabriel Oprea la Antena 3.

Precizările fostului ministru vin în contextul în care luni, Senatul României, a decis respingerea cererii de încuviinţare a urmăririi penale în cazul în care Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă în legătură cu accidentul poliţistului Bogdan Gigină.


„Niciodată în România sau în lume nu am auzit de această încadrare de ucidere din culpa stând pe bancheta din spate. Este sfâşietor ca un coleg să moară într-o misiune. M-am simţi hărţuit când s-a spus că veneam de la restaurant. Specialiştii în domeniul rutier au spus că nu poţi să fii încadrat la ucidere din culpă fiind în a treia maşină. (...) Cine este vinovat de moartea colegului nostru Bogdan Gigină o pot spune, conform legii, doar judecătorii. Există şefi de traseu, oameni care asigură această protecţie. Cred că trebuie indreptată atenţia şi asupra acelei nenorocite de groapă în care colegul nostru a căzut.(...) O să port această cruce toată viaţa", a mai spus Gabriel Oprea.

Mai multe persoane au iniţiat pe Facebook o mişcare de protest faţă de decizia dată de senatori în cazul lui Gabriel Oprea, fiind deschisă o pagină intitutală „Oprea, eşti cercetat, trebuie să fii judecată", unde câteva sute de persoane şi-au anunţat prezenţa în faţa Senatului, joi, la ora 18.00. Un protest similar va avea loc și la Cluj de la ora 18:00 în Piața Unirii.

Etichete: gabriel oprea
Ultimele Stiri
abonare newsletter