Actualitate

Bilanț Walking Month la o săptămână de la start: Monitorul de Cluj se situează aproape de top. Vom merge în continuare pe jos pentru copiii cu dizabilități locomotorii

Monitorul de Cluj se implică în comunitate. Echipa noastră s-a înscris în campania caritabilă Walking Month, care a început în 12 septembrie. În cadrul acestei acțiuni, clujenii merg pe jos ca să ajute copiii cu dizabilități locomotorii de la Grădinița Specială Malteză din Cluj-Napoca.

La o săptămână de la start, echipa Monitorul de Cluj, prin cei patru membrii ai săi a reușit să facă un număr important de pași. Ne situăm foarte aproape de top și ne vom strădui să mergem mai mult și să ne depășim limitele. În primul rând ajutăm copiii de la Grădinița Specială Malteză, iar în al doilea rând promovăm mișcarea. Fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze că este important să avem un stil de viață activ, în condițiile în care munca de birou ne răpește mare parte din zi.  

100% din fondurile adunate de iniţiatorii campaniei vor fi donate Grădiniței Speciale Malteze din Cluj‑Napoca și vor acoperi costurile terapiei de care copiii cu probleme neuromotorii au nevoie pentru a umbla


 „Pășim pentru ca ei să poată păși” este sloganul celei de-a doua ediții a concursului caritabil Walking Month, care se va derula în Cluj‑Napoca în perioada 12 septembrie – 9 octombrie.

Conceptul concursului este unul simplu: echipe de patru persoane concurează, timp de o lună, încercând să meargă cât mai mult pe jos în timpul activităților cotidiene, pentru a câștiga premiile oferite de organizatori și parteneri. Taxele de înscriere în concurs sunt donate, în proporție de 100%, către Grădinița Specială Malteză din Cluj‑Napoca, care va folosi fondurile pentru a asigura terapia de care au nevoie copiii cu dizabilități neuromotorii pentru a umbla și a avea o viață independentă.


Grădiniţa are în grijă 22 de copii cu dizabilități neuromotorii, 10 dintre ei provenind din centrele rezidențiale de servicii sociale.

Walking Month a avut prima ediție deschisă pentru comunitate anul trecut. În 2015, aproape 600 de clujeni s-au înscris în competiție și au făcut împreună aproape 173 de milioane de pași. Distanța parcursă de aceștia ar fi acoperit de 3 ori circumferința Pământului, dar a făcut ceva mult mai important: a adunat 42.000 de lei care au fost donați pentru dotarea secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență pentru copii din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter