Actualitate

Clujeanul Gheorghe Benea, cercetat în libertate sub control judiciar

Clujeanul Gheorghe Benea, fost director general al Companiei Naționale Loteria Română (CNLR), va fi cercetat în libertate sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Asta după ce Tribunalul București a respins vineri cererea DNA de arestare preventivă a fostul director al companiei, scrie Agerpres.

Tribunalul București a decis continuarea cercetărilor vizavi de Gheorghe Benea în stare de libertate a acestuia, sub control judiciar. FOTO Creative Commons/Wikipedia.ro Tribunalul București a decis continuarea cercetărilor vizavi de Gheorghe Benea în stare de libertate a acestuia, sub control judiciar. FOTO Creative Commons/Wikipedia.ro

În schimb, tribunalul a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Ovidiu Rîpanu, la data faptelor șef Serviciu Achiziții în cadrul Loteriei Române. Decizia nu este definitivă.

Dosarul vizează fapte de corupție în legătură cu o licitație trucată pentru înnoirea parcului auto al CNLR. În cauză au fost puse sub acuzare și alte persoane: Cornelia Olaru, referent în cadrul CNLR — Serviciul Achiziții; Iulian Cătălin Niculae, asociat și administrator al unei firme; Remus Leonard Lăzăreanu — director executiv al CNLR, la data faptei; Dan Gheorghiu — șef Birou Transport în cadrul CNLR; Nicolae Virgil Sorescu — administrator al unei societăți comerciale cu activitate de comercializare autovehicule; Constantin-Brăduț Răducanu — administrator de firmă; Laura Alexandra Benea, fiica lui Gheorghe Benea; Marius Bran, asociat și administrator de drept al unei firme.


Citiți detalii despre investigația demarată de DNA, aici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter