Actualitate

FOTO Dezamăgire la Cluj. Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2021

Dezamăgire mare în centrul Clujului, vineri după-masă, după anunţarea oraşului din România care va primit titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021: Timişoara.

Câteva zeci de clujeni, în special oameni din mediul cultural, s-au adunat vineri începând cu ora 16 în Piaţa Unirii, în speranţa ascultării în direct, la boxe doar, nu şi video, a verdictului câştigător.

Cristi hordilă, directorul de dezvoltare al TIFF a fost maestrul de ceremonii, evidenţiind munca depusă de echipa proiectului: „S-a făcut anunţul. Capitală Culturală Europeană în 2021 va fi Timişoara. Ne bucurăm pentru ei. Vom sărbători oricum, am muncit foarte mult, în special în ultimele şase luni, proiectele noastre vor merge mai departe, Clujul are în continuare foarte multe de oferit, chiar şi fără acest titlu”, le-a transmis tânărul oamenilor pe a căror chip se putea citi dezamăgirea. Hanna Ugron, operator cultural a transmis un scurt mesaj în maghiară, în timp ce un alt tânăr s-a adresat mulţimii în limba romales.


După circa o jumătate de oră de la anunţarea verdictului, persoanele sosite în Piaţa Unirii din centrul Clujului au plecat, lăsând în urmă speranţa că măcar o parte din proiectele enunţate în dosarul de candidatură vor prinde contur.

Juriu de experţi

Anunţul privind oraşul capitală culturală europeană a fost făcut public vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, la sediul Bibliotecii Naţionale a României din Bucureşti, în sala Mircea Eliade. La evenimentul de vineri alături de Ministrul Culturii Corina Şuteu au fost prezenţi Steve Green, preşedintele juriului de experţi, care a făcut anunţul, Karel Bartak, Head of Culture Unit în cadrul Comisiei Europene, dar şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu.


Un juriului internaţional delegat de Uniunea Europeană a decis ce oraş din România va fi investit cu prestigiosul titlu de capitală culturală 2021.

Ovidiu CORNEA

Ultimele Stiri
abonare newsletter