Actualitate

Vin Zilele Recoltei! Luați-vă sacoșe încăpătoare pentru tot ce-i mai bun de la Cluj!

Trei zile pline de bogățiile pământului, trei zile cu toate frumusețile lucrate de mâinile harnice ale meșterilor și artizanilor, trei zile de voie bună! Adică tot ce are Clujul mai bun.

Așa se anunță Zilele Recoltei în acest an. Evenimentul are loc între 16 și 18 septembrie, la Expo Transilvania și este organizat de Asociația Produs de Cluj, Primăria municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Camera de Comerț și Industrie Cluj.

Dacă vreți ca iarna să nu vă prindă cu cămările goale, acum e momentul să intrați în acțiune: luați-vă sacoșele cele mai mari din dotare și fuga-fuguța mergeți la Zilele Recoltei, unde ni se promite un regal al gustului, al bunului gust și al autenticului. Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului vom putea cumpăra produse de sezon, la prețuri de producător. La standurile de la Zilele Recoltei vor fi prezenți cultivatorii de cartofi din Râşca şi Dângău, legumicultorii din comunele cu tradiţie în domeniu din Jucu, Apahida, Mănăstireni, Moldoveneşti, Sânnicoară, Chinteni, Floreşti, precum şi din alte localităţi ale judeţului Cluj. Nu vor lipsi de aici, nici usturoiul şi ceapa din Mihai Viteazu sau porumbul din aceeași zonă. Găsim la standuri și celebrul ulei presat la rece de la Luna, lactate și produse din carne de porc, toate preparate după rețete proprii ale producătorilor, lavandă, cătină, precum şi dulcețuri preparate după metode tradiționale. Apicultorii clujeni ne îndulcesc cu tot ce au adunat de prin stupine, iar amatorii de dulciuri vor ajunge fix în raiul prăjiturilor de casă și al turtei dulci. Iar meșterii artizani și artiștii hand-made ne așteaptă cu ce au ei mai frumos să ne gătim cum se cuvine! Gurmanzii trebuie să vină bine înfometați, pentru că specialiștii de la Carmangeria Moldovan din Sânicoara și Mariflor din Gherla vin cu niște bucate de să te lingi pe degete, nu alta, făcute la grătar sau în ceaune.


Cumpărăm ce cumpărăm, dar ne și distrăm. Nimeni nu va sta posomorât: copiii au ateliere de sculptură în fructe și legume, teatru, magie și un parc de distracții numai pentru ei, iar cei mari se vor bucura de spectacole folclorice susținute de artiști clujeni. Ne bucurăm de toate cele bune de la Cluj!

abonare newsletter