monitorulcj.ro Menu
Actualitate

La Cluj s-a deschis primul club de realitate virtuală din România

Afacere inedită la Cluj-Napoca. Un tânăr pasionat de tehnologie a deschis primul club din România în care clienţii pot să urce pe Everest sau să înoate cu balenele, din fotoliu. Totul e posibil, desigur, cu ajutorul realităţii virtuale. Investiţia a fost de 20.000 de euro.

La Cluj s-a deschis primul club de realitate virtuală din România

„Nu pot să descriu ceea ce simţi înăuntru. Eşti acolo. Îţi vibrează toate. Acceleraţia îi acceleraţie, comenziile comenzi, schimbătorul de viteze funcţionează foarte rapid”, spune un tânăr care a trecut prin inedita experiență, potrivit digi24.ro.

Un circuit de Formula 1 sau un câmp de lupte dintr-o zonă de război. Sunt doar câteva dintre locurile în care ajung, cu doar câteva click-uri, toţi cei care păşesc în sala de jocuri virtuale recent deschisă la Cluj-Napoca. Clienţii noi sunt iniţiaţi, înainte de a se lansa în experienţe ce îi pot marca.


„Am sa te rog pe tine să o fixezi pe ochi astfel încât în centru să se vadă clar. OK. Uită-te puţin în jur ca să vezi unde eşti. În faţă ai câteva opţiuni printre care şi learn to shoot. Mergem în poligonul de tragere”, îi explică instructorul unei tinere.

Pentru a ajunge, în doar câteva secunde, pe Muntele Everest, şi de-acolo, pe o corabie în apele Oceanului Atlantic e nevoie de echipament special.


„Asta este casca, are o serie de senzori cu ajutorul cărora ea va fi localizată în spaţiu. Înăuntru avem două ecrane care simulează senzaţia de realitate virtuală spaţială”, explică Ciprian Chiș, proprietarul clubului.

„Oricine poate să îşi ia acasă dispozitivele respective, dar, pe de o parte sunt destul de scumpe, financiar vorbind, ajung pe la 2.000 de euro şi în al doilea rând ai nevoie de spaţiu fizic Noi avem aici pentru fiecare post cam 10 mp”, explică Ciprian Chiș.